Page 2 - De ezel en de klaproos 2017
P. 2
Voorwoord
De Leraren vertellen: Het idee voor dit boek is ontstaan omdat wij zien dat de taal van de Wereld van de Wijsheid, die ook de taal van uw wezen is, nog door weinigen wordt herkend.
Dit boek bevat daarom in onze symbolentaal een aantal beginverhalen van de lesavonden, gelardeerd met gedichten die op deze verhalen aansluiten.
Wij bezigen, juist om de mens te kunnen bereiken, een luchtige toon, en ook al getuigen deze teksten, gekruid met wijsheden, van onze speelse kijk, toch bevatten zij een duidelijke les.
Dit is dan ook geen boek dat op bladzijde één begint en op de laatste bladzijde ophoudt, want deze teksten die van een zeer grote rijkdom getuigen, kunt u zien als een lantaarntje dat bepaalde aspecten van uw menszijn in het licht zet.
Tevens raakt dit boek de vonk van inspiratie in u aan en u zult bemerken dat het soms kan openslaan bij een tekst of een gedicht over datgene waar u juist in uw ontwikkeling mee bezig bent.
Laat daarom dit boek zijn eigen weg vinden binnen uw mogelijkheden.
U komt ook met bepaalde begrippen in aanraking die in deze cultuur niet gebezigd worden of niet algemeen bekend zijn. Zo zult u merken dat wij voor het onderwerp de denkkap een grote plaats inruimen in de lessen die wij doorgeven.
Ieder mens heeft een denkkap die geschoeid is op de mogelijkheden die het wezen nodig heeft om zijn lessen te kunnen leren en wij weten dat iedere denkkap, iedere hoed zijn specifieke kenmerk heeft. Anne heeft dit in speelse vormen verbeeld en wanneer u de foto’s van de hoeden aanschouwt kijk dan eens of u hier iets bekends in terug kunt vinden. Mocht dit niet zo zijn gaat u dan op zoek naar de vorm van uw eigen denkkap en kijk welke functie hij uitdraagt, zodat u zelf wat kritischer gaat kijken naar uw denkpatronen en de gedragingen die hieruit voortvloeien.
Ook het woord kabouter zult u regelmatig in onze verhalen en onze gedichten tegenkomen.
De kabouter kunt u zien als uw eigen natuurkracht die fungeert als intermediair tussen uw wezen en wie u als mens bent. En wanneer u daarmee in contact staat zult u merken dat de kabouter o.a. eigenwijs, speels, fantasievol of streng kan zijn, dus een bepaald karakteraspect vertegenwoordigt dat soms haaks kan staan op de karaktereigenschappen van uw menszijn.
Op het voorblad zag u de rugzak afgebeeld.
Deze verbeeldt de ballast die ieder wezen met zich meedraagt. Wij hebben dit symbool genomen als aanspreekpunt voor zowel uw eigen lessen als de lessen die door ons worden gegeven. Ook de titel: “De ezel en de klaproos” is niet zomaar uit de lucht komen vallen. In onze taal symboliseert de klaproos de kortstondigheid van het aardse bestaan waarin de mens zich weer met de rode aarde-energie verbindt
6