P. 60

BLIK OP DORDT
DE ONTKNOPING NADERT
Tekst Maurits Hoek Beeld FC Dordrecht
In de Keuken Kampioen Divisie vallen de beslissingen. Willem II en FC Groningen zijn inmiddels verzekerd van eredivisievoetbal en hoewel Roda JC ook op weg leek, blijft de ploeg uit Kerkrade met lege handen achter nadat ze over twee duels ruim van NAC Breda verloren. In deze bomvolle ‘Blik op Dordt’ kijken we terug op het eind van het reguliere eerste divisieseizoen en de start van de play-offs bij FC Dordrecht.
  FC Dordrecht-TOP Oss 3-1
Ilias Sebaoui en Shiloh ‘t Zand begonnen in de basis bij deze regelmatige overwinning op TOP Oss. De Schapenkoppen stonden binnen het uur op 2-0 en daarna kwam de overwinning, ondanks
een aansluitingstreffer van TOP
niet meer in gevaar. Grote dank gaat uit naar invaller Korede Osundina die in de slotfase voor
de 3-1 zorgde. Shiloh ‘t Zand, die zijn contract bij Feyenoord tot 2028 heeft verlengd, gaf de assist voor de 2-0. Antef Tsoungui, vanwege een enkelblessure die hem tot de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen aan de kant hield, deed niet mee.
SC Cambuur-FC Dordrecht 3-3
Bij een waar doelpuntenfestijn in Leeuwarden pakten de Feyenoord- huurlingen hun momenten. Tot twee keer toe kwamen de Schapenkoppen terug van een achterstand. Ilias Sebaoui tekende voor de 1-1,
maar Cambuur liep uit naar 3-1. Shiloh ‘t Zand zorgde voor de aansluitingstreffer en op aangeven van Korede Osundina maakte Adrian Segecic de 3-3. Sebaoui en ‘t Zand speelden een volledige wedstrijd
en Osundina mocht ruim een helft meevoetballen in Leeuwarden.
FC Dordrecht-Willem II 1-1
Lang leek FC Dordrecht het promotiefeest van Willem II te verstoren. In deze absolute topper in de KKD leek Shiloh ‘t Zand na 27 minuten de Tilburgers een enorme kater te bezorgen door van afstand fraai raak te schieten. De wedstrijd ging op en neer met veel kansen voor beide elftallen. Willem II had na 73 minuten de uitgelezen kans om op gelijke hoogte te komen via een strafschop, maar deze werd, net als de rebound, door keeper Plogmann gepareerd. Dordrecht leek af te steven op de overwinning, maar in de absolute slotfase kopte routinier
Michael de Leeuw van dichtbij de 1-1 binnen. Hierdoor is Willem II verzekerd van eredivisievoetbal komend seizoen. Dordrecht-trainer Michele Santoni had voor deze topper een basisplaats over voor Korede Osundina, Shiloh ‘t Zand
en Ilias Sebaoui. Laatstgenoemde maakte de 90 minuten ook vol. Osundina en ‘t Zand werden vroegtijdig gewisseld.
Jong FC Utrecht-FC Dordrecht 1-1
Toen FC Dordrecht wist dat het de krachten moest sparen voor de play-offs, trad het op sportcomplex Zoudenbalch met een aantal wisselspelers aan. Zo stond de het hele seizoen uitblinkende keeper Luca Plogmann niet in de basis en ook Feyenoord-huurlingen Ilias Sebaoui, Korede Osundina en Antef Tsoungui, die hersteld was van zijn enkelblessure, begonnen vanaf de reservebank. Voor Shiloh ‘t Zand was wel een basisplaats weggelegd.