Page 61 - HAND IN HAND 10
P. 61

BLIK OP DORDT
 De wedstrijd zelf was geen heel spannende wedstrijd en met 1-1 is het resultaat een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen op het veld. ‘t Zand maakte de 90 minuten niet vol en voor zowel Sebaoui
als Tsoungui had Michele Santoni invalbeurten over.
FC Emmen-FC Dordrecht 2-2
Tijdens het feest dat de play-off om promotie was, was ook de wedstrijd tegen FC Emmen er eentje om in te lijsten. Zowel FC Dordrecht als FC Emmen speelden voor de winst en dat zag je terug in de manier van voetballen. Beide clubs kozen vol voor de aanval en dit resulteerde
in veel kansen, maar ook veel open ruimtes, aan beide kanten. Een
van de uitblinkers aan de kant van FC Dordrecht was zonder meer Shiloh ‘t Zand. De middenvelder lanceerde met een prachtige steekpass aanvoerder Mathis Suray, die deze pass mooi tot doelpunt
promoveerde. Verder waren er kansen voor onder anderen Ilias Sebaoui, maar helaas voor de Belg was dit zonder succes. De andere goal van FC Dordrecht kwam van
de voet van Ilias Bronkhorst. Ilias Sebaoui speelde 90 minuten, Korede Osundina, die in de basis stond, werd na 83 minuten gewisseld, Shiloh ‘t Zand speelde ruim 70 minuten en Antef Tsoungui kreeg 45 minuten speeltijd.
Korede Osundina
keeper Eric Oelschlägel, de kansen om te zetten in doelpunten. Emmen- aanvaller Vicente Besuijen lukte dit in de slotfase wel, waarna FC Dordrecht geen slotoffensief kon vormen.
Hierdoor is het seizoen van FC Dordrecht voorbij en zien we de Schapenkoppen volgend seizoen opnieuw terug in de Keuken Kampioen Divisie.
Nieuws
Shiloh ‘t Zand is in deze rubriek afgelopen jaar veel voorbijgekomen en hij kreeg een persoonlijke onderscheiding van de Keuken Kampioen Divisie. De middenvelder is namelijk uitgeroepen tot talent van het seizoen op het tweede niveau.
Uitblinker en aanvoerder Mathis Suray zien we volgend jaar wel terug in de eredivisie. De middenvelder
en clubtopscorer van FC Dordrecht vertrekt naar Go Ahead Eagles.
MEI 2024
61
FC Dordrecht-FC Emmen 0-1
De terugwedstrijd in Dordrecht was een stuk minder vermakelijk dan die in Emmen; toch liet FC Dordrecht zien dat het een serieuze gooi
naar de halve finale van de play- offs deed. Ilias Sebaoui en Shiloh
‘t Zand kwamen meerdere keren dicht bij een doelpunt en ook van de ingevallen Korede Osundina kwam een hoop dreiging. Toch bleek deze dreiging niet genoeg om, mede dankzij de uitblinkende Emmen-