Page 19 - Muza Catalog
P. 19

.19
אנו מציעים לכם מגוון תכניות להעשרת תכנית הלימודים, תוך התייחסות והעמקה בנושא שנת השבעים למדינת ישראל, כמו גם לחוויית לימוד חברתית-תרבותית. אגף החינוך מתמחה בהתאמת תוכני המוזיאון לפרופיל התלמידים ולצרכים הייחודיים
של בית-הספר – לימודיים, חינוכיים וחברתיים-ערכיים. נשמח לסייע לכם לבחור ולהתאים את התכניות המוצעות, כדי שישתלבו במערכי השיעורים ובתכניות הלימוד והחינוך בבית-הספר שלכם.
* לנוחותכם, תכניות המומלצות לתלמידים ממערך החינוך המיוחד ונוער בסיכוי, סומנו ב-
בראש טכנולוגי
מן הצורך אל המוצר // כיתות ח-יב / / מסע בעקבות תהליך תכנונם ועיצובם של מוצרים, מן העבר הקדום ועד ימינו. סיור פעיל בשתי תצוגות שבמהלכו ישחקו התלמידים במשחק דיגיטלי, תוך התחקות אחר מגוון המענים שמצא האדם לצרכיו לאורך השנים, ויזהו את הקשרים שבין תכונותיהם של החומרים המשמשים לייצור מוצרים, לבין עיצוב התוצרים המתאימים ביותר בכל תקופה.
ביתן הזכוכית/ ביתן הקרמיקה * בשילוב משחק דיגיטלי על גבי טלפונים חכמים וטאבלטים. * ניתן לקיים את ההדרכה גם ללא פעילות דיגיטלית. * מומלץ למגמות עיצוב ולמסלולים טכנולוגיים. * משך הפעילות: כשעתיים.
תרבות יהודית ישראלית
לגעת בשורשים // כיתות ז-ח / / הצטרפו למסע הבוחן את שורשינו ואת הקשר שלנו אל המקום שבו אנו חיים, אל המקומות מהם הגענו ואת הזיכרונות המשותפים המעניקים לנו שייכות. בביתן לאתנוגרפיה ולפולקלור נתחרה במשחק חקר דיגיטלי שכולו חיפוש, גילוי וחוויה. נגלה סמלים יהודיים ואוניברסליים, נקשר בינם לבין סמלי הלאום ונחשוף את משמעותם של החגים והטקסים היהודיים. בכיפות היוצרים נגלה כיצד נוצרו שמות המשפחה שלנו ומה הקשר בינם לבין משלח היד של סבא
של סבא רבא. * מומלץ במיוחד לפעילות שנת מצווה. * הסיור כולל משחק דיגיטלי בביתן לאתנוגרפיה ולפולקלור ופעילות חקר במרכז "אדם ועמלו". * אפשרות לשלב סדנת חמסה בחומר.
ניבים יוצאים מהכלים – על הקשר שבין העברית לעבר // כיתות ז-יא / / מה מקור הפתגם "יצאו לו מוניטין"? מה המשמעות של "יורד לטמיון"? היכן נעשה שימוש בביטוי "רודף בצע"? השפה העברית של ימינו עשירה בניבים ובביטויי לשון רבים, שמקורם בחיי היומיום בעת העתיקה. במפגש פעיל וחווייתי במגוון תצוגות המוזיאון* נכיר את החפצים
ואת כלי העבודה השונים, שסיפקו את הסיבה וההשראה ליצירתם של ביטויים אלו. * מגוון תצוגות הקבע. * ניתן לשלב פעילות דיגיטלית. * מומלץ כהעשרה לתכנית הלימודים במקרא, לשון, לימודי ארץ ישראל וארכיאולוגיה.


































































































   17   18   19   20   21