Page 21 - Muza Catalog
P. 21

.21
סמלי הלאומיות // כיתות ח-י / / כיצד התגלגל המגן-דוד למרכזו של דגל ישראל? מה לשער טיטוס ולסמל המדינה? ומדוע יצאה הטלית מתיק התפילה וטיפסה לראש התורן? בהדרכה פעילה נחקור את מקורם של הסמלים הלאומיים של מדינת ישראל; נבחן את הקשר המורכב שבין הציונות המודרנית ליהדות המסורתית; נכיר את ביטוָים הפיזי של סמלי הלאומיות הישראלית ואת הקשר שבין עבר נתון לעתיד רצוי. הביתן לאתנוגרפיה ולפולקלור, שטחי המוזיאון ותצוגות קבע נוספות.
* ניתן לשלב פעילות דיגיטלית באמצעות טאבלטים.
אומרים שהיה פה שמח לפני שנולדתי // כיתות י-יב / פעילות חקר חווייתית, שבמהלכה נעמוד על דמותו של החלוץ ועל מורכבותה; נזהה את מקורה, שורשיה והרעיונות הנטועים בבסיסה; נבחן את המפגש של הרעיון החלוצי והציוני עם המציאות הארץ-ישראלית של ראשית המאה העשרים, אתגריה וחיי היום-יום שלה, ונדון
בסוגיה האם יש מקום לחלוציות בישראל של שנות האלפיים. תצוגת רוטשילד ותערוכה מתחלפת רלוונטית.
ָהיֹה ָהָיה-היסטוריה,תנ"ךוארכיאולוגיה
לגעת בעבר // כיתות ז-יב / כיצד נוצר תל? מהי חפירה ארכיאולוגית? אלו ממצאים מגלה הארכיאולוג? וכיצד ניתן לקשור בין מקורות כתובים לממצאים חומריים? סיור מרתק בתל קסילה, בביתן הקרמיקה ו/או בביתן קדמן למטבעות ו/או סדנת רפאות.
מפצחים את צופן העבר – ארכיאולוגיה במבט אחר
(הדרכה חדשה!) // כיתות ט-יב / / אלו רמזים השאירו לנו אבותינו הקדמונים על חייהם? וכיצד אנו יכולים לפענח את העקבות שהותירו לנו בעבר? משחק דיגיטלי מלהיב הפותח צוהר לעולמה המרתק של הארכיאולוגיה. במהלך הפעילות יתוודעו המשתתפים לדרכו הארוכה של שריד ארכיאולוגי מרגע גילויו ועד להצגתו במוזיאון: מי מחליט היכן לחפור ומדוע? כיצד מפרשים את הממצאים המתגלים ומעניקים להם משמעות? מהו שימור ומה ההבדל בינו לבין שחזור? ומהן ההחלטות העומדות
מאחורי הצבת המוצגים במוזיאון הארכיאולוגי? * הפעילות נמשכת כשעתיים ומקיפה את כלל שטחי ותצוגות המוזיאון. * נדרש שימוש במכשירי הטלפון של התלמידים. * מומלץ כהעשרה לתכנית הלימודים בלימודי ארץ-ישראל וארכיאולוגיה.


































































































   19   20   21   22   23