Page 46 - MAKSİMUM BİZ | KIŞ 2009
P. 46

                                        den sonraki gelecek kuflaklar ne kadar h›zl›ysa ben de en az›ndan bir tur arkas›nda kalmak, 3 veya 5 tur ye- memek için çal›flmal›y›m. Çünkü yeni kuflaklar çok da- ha e¤itimli ve donan›ml› geliyorlar, siz bir dil biliyorsa- n›z onlar iki biliyorlar, siz bir konuya mahirseniz onlar befl konuya mahirler dolay›s›yla kopmamak laz›m.
E¤er geçmifle gitme flans›n›z olsayd› yine tele- vizyonu mu seçerdiniz?
Evet, ama bugüne kadar yapt›¤›m hatalar› yap- mazd›m. Asl›nda hata demek de do¤ru olmayabilir. Da- ha çok çal›fl›rd›m. Belki hatam bu olabilir. Daha çok çal›flma flans›n›z varken bunu yapabilmelisiniz. Biz ge- liflimin ve de¤iflimin bu denli h›zl› olaca¤›n› ve insanla- r›n, kendilerine biçilen elbiselere bu kadar k›sa sürede s›¤mayaca¤›n› tahmin edemedik. ‹flte daha çok çal›fl›p, daha çok kafa patlat›p bu günleri daha ilk günlerden fark edip yakalayabilirdik. Ben ekonomik anlamda çok paralar kazan›p kenara y›¤maktan ziyade dünyay› gez- mek, farkl› yerler görmek, mesela bir Arjantin’i, bir Brezilya’y› daha çok görmek, gitmek oralarda yaflamak isterdim. Çeflitli kültürleri görüp tan›mak isterdim. Bu da bir ekonomik özgürlük meselesi. fiimdi bunu karfl›- layabilmek zor. Mesela flimdi ç›k›p çok sevdi¤im Arjan-
tin’de birkaç ay yaflay›p dönsem, ikinci bir seferi yap- mak için kollar› tekrar s›vamak gerekecek.
Televizyonun gelece¤ini nas›l görüyorsunuz?
1990’lar›n bafl›nda girdi¤im bu sektör di¤er tüm sektörlere oranla daha h›zl› büyüdü ve ben de bu geli- flimden kendime paylar ald›m. Bu trend, gelecekte de h›zla devam edecek. T›kanma olaca¤›n› zannetmiyorum. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede, dünyan›n en çok özel te- levizyonu bulunan ülkelerden birinde ve bu kadar çok te- levizyon izlenen bir ülkede, insanlar daha uzun y›llar te- levizyonla e¤lenmeye ve ö¤renmeye devam edecekler. Ben ise bu trend devam etti¤i sürece, bu alanda olmaya ve her an özelefltiri ile daha iyiyi aramaya gayret eden bi- risi olarak çal›flmaya devam edece¤im. Bence hiçbir za- man geldi¤iniz noktay› yeterli bulmamal›s›n›z. Ben geli- flimin, gerçek koflulunun bu oldu¤unu düflünüyorum.
Spor servisinde çal›flmak nas›l bir duygu?
Öncelikle spor herkesin sempatiyle bakt›¤› bir dal. Herkesin az çok bir fikrinin oldu¤u ve ço¤unlukla da oyun içerikli olduklar›ndan spor servisleri asl›nda çok sempatik kurumlard›r. Haber merkezi, ekonomi merkezi, di¤er birçok program merkezleri iç içe çal›fl›r ve daha çok hayat›n gerçeklerini kovalarlar. Deprem- leri, ac›lar›, krizleri yani realiteyi yakalamaya çal›fl›rlar. Oysa spor merkezleri oyunlar› kovalar ve takip eder. Bu s›rada sizler de oyunun bir parças› olursunuz. Spor servisi bir televizyonun oyun bahçesidir. ‹flin e¤lenceli yüzüdür, e¤lenceli taraf›d›r.
  44
   

























































































   44   45   46   47   48