Page 36 - MAKSİMUM BİZ | EYLÜL 2014
P. 36

röportaj
dönüş beklemeden, “Biz neler yapabiliriz?” diye devamlı bir arayış içerisindeyiz. Bu kapsamda bir taraftan yazılıma yatırım yaparken diğer taraf- tan da hasar yönetim sürecini merkezileştirdik. Bölge müdürlüklerindeki hasar çalışanlarının idari anlamda bağlı olduğu birim artık ilgili Hasar Müdürlükleri. Bu sayede bölgeden bölgeye hasar yönetimi uygulama farklılıklarını tamamen orta- dan kaldırıp, tek bir yapı halinde standartlarımı- zı hem ortaya koyuyoruz hem de yükseltiyoruz.
Hasarda sorun yaşanmaması adına, bizim sa- tış teşkilatımız ve acente kanalımıza bunun iyi anlatılması, buradaki iletişim kanallarının açıl- ması ve hasar uygulamalarında bir standardın oluşturulması bu dönem içerisinde yaptığımız diğer işler oldu. Düzenli olarak bölgelere ziyaret- ler gerçekleştirerek acentelere hasar uygulama- larını açıklıyor, eksperlerle toplantılar yapıyoruz.
Son olarak Hukuk ve Rücu İşlemleri Müdür- lüğü’ne de değinelim arzu ederseniz. Geçtiği- miz dönem içinde Anadolu Sigorta’da, hukuk süreçlerinin iyileştirilmesine yönelik neler yapıldı? Bunun sigortaya, acenteye ve Anado- lu Sigorta’ya katkıları sizce ne olmuştur? Hukuk ve Rücu İşlemleri Müdürlüğümüz idari ve kanuni süreçleri takip eder. İdari takip, konuyu hukuki aşamaya getirmeden önce, idari olarak takip edip çözmektir ki bu aslında büyük bir ma- rifettir. Çünkü konu yargıya geldiği zaman artık kemikleşmiş oluyor, aradan zaman geçiyor. Do- layısıyla Rücu bölümünü biraz daha idari takip, Hukuk Müdürlüğümüzü de kanuni takip gibi düşünebilirsiniz. Biz gerek Rücu gerek Hukuk iş- lemlerindeki süreçlerimizi daha etkin bir şekilde işletmeyi istiyoruz.
Geçtiğimiz dönemden beri bu anlamda ne- ler yaptık? Örneğin son derece standart bir iş olan ancak iş yükümüzün de önemli bir kısmını oluşturan rücu mektuplarının otomatik olarak çıkmasını sağladık. İşgücümüzü verimli kullan- mamız gerekiyor. Oradaki arkadaşlarımızın iş- lerle verimli bir şekilde uğraşması adına, tekno- loji anlamında, teknik müdürlüklerimizin verdiği destek paralelinde, yaptırabildiğimiz ne kadar iş varsa, bunları otomatik halletmemiz, rutin işle- rin otomatikleşmesini sağlamamız ve enerjimizi idari takip sürecine kanalize etmemiz gerekiyor.
Bu sözü bilirsiniz; herkesin hayatta mutlaka iyi bir avukata ve muhasebeciye ihtiyacı vardır. Çünkü iyi bir avukat ve iyi bir muhasebeci fark yaratır. Bizim tarafta da iyi bir ekiple çalıştığımı- za inanıyorum. Sadece iş yapış şekillerimizi göz-
34 | maksimumbiz
den geçirip bu alanda kendimizi geliştirmemiz bile rakiplerimize göre fark yaratma imkânına sahip olmamızı sağlayacak.
Hukuk işlemleri açısından incelediğimiz za- man, orada da hasar yönetiminde olduğu gibi büyük bir network ile çalıştığımızı söyleyebiliriz. İlave olarak bizim kendi avukatlarımız ve çalış- tığımız anlaşmalı avukatlar da var. Bu noktada özellikle, Anadolu Sigorta’nın sorumluluk sigor- talarında büyüdüğünü düşünecek olursak ki, Türkiye’deki üç doktordan birinin, noterlerin ise tamamının sorumluluk sigortaları bizdedir, aslında bu tür ürünlerin hukuk tarafının ne ka- dar iyi yönetilmesi gerektiğini anlayabiliyoruz. Daha ürünü çıkartırken bu ürünün yasal tarafını kurgulamanız gerekiyor. Mesela sigorta şirketle- rinin hâlihazırda zarar açıklamalarının en büyük sebebi, trafik sigortalarındaki bedeni hasarların payının artmasıdır. Demek ki maddi hasarlar kadar bedeni hasarları, gerek hukuki gerek idari süreçte daha iyi yöneten şirketler öne çıkacaktır.
Bu süreçlerin iyileştirilmesine yönelik yakın zamanda tamamlanmış bir projeniz var mı? Hukuk süreçleri ile ilgili programlarımızı tama- men değiştirdik. ASHOP adlı yeni bir platforma geçtik. Şimdilerde ulusal yargı projesi kapsa- mında mahkemelerden verileri doğrudan temin edecek bir teknolojiye sahibiz. Şu anda bu plat- formun uyumlaştırılması sürecindeyiz. Bu uyu- mu sağladığımız zaman Anadolu Sigorta’ya fark yaratabilecek bir çalışmayı daha hayata geçirmiş olacağız. Burada önemli olan şey, şirketimizin hukuki yükümlülüklerini zamanında ve tam ola- rak görebilmesi ve gerekli aksiyonları en doğru zamanda alabilmesidir.
   “öNemli olAN yAptığıNız işi Sevmek”
Çalışma anlayışımı şu şekilde özetle- yebilirim. bir insan yaptığı işe değer veriyor ve saygı gösteriyorsa, hangi müdürlükte çalışırsa çalışsın birikimine pozitif anlamda katkısı olur. önemli olan insanların hangi okuldan mezun oldukları veya
hangi departmanda bulundukları değil, yaptıkları işe nasıl katkı sağlayacak- larını düşünmeleri ve yaptıkları işi sevmeleridir.
     





















































































   34   35   36   37   38