Page 10 - SportKontakt 19-2019
P. 10

pagina 6
  Lyra wint eerste wedstrijd in de nacompetitie!
Lyra won gisteren de eerste wedstrijd in de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse overtuigend met 0-4 van Monster, dat daardoor de degradatie naar de derde klasse een feit zag wor- den! Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen had de spelersgroep in de voorbespre- king op het hart gebonden agressief te beginnen en dat gebeurde dan ook.
Exact na 41 seconden lag de bal al op de stip in het strafschopgebied van Monster, na een goede actie van Roy v.d. Sar kreeg Luke Boeters een kans , maar hij werd gevloerd. Thom Kuyven- hoven schoot de bal onberispelijk bin- nen en een vroeg voorsprong voor Lyra was een feit. Lyra bleef aanvallend voet- bal spelen, iets waar Monster erg veel moeite mee had. In minuut 13 gooi- de Roy v.d. Sar de bal goed in op Robin Vijverberg, die vervolgens de 0-2 liet noteren. Monster probeerde wel het tij te keren, maar was daar voetballend niet goed genoeg voor. Het duurde tot minuut 32 aleer Monster iets gevaarlijks terugdeed, een kopbal op de lat bracht trom Binnendijk niet echt in verwarring.
Even later viel Rik Kiela uit met een ham- stringblessure, hij werd vervangen door Mark Dukker. In de 42 e minuut scoor- de Thom Kuyvenhoven de 0-3 uit een afvallende bal, na een goede aanval van Lyra.
De rust brak aan met deze stand en heel weinig monster supporters zullen iets hebben gegeven voor de kansen van Monster in de tweede helft. Natuurlijk probeerde Monster in de tweede helft uit alle macht aan te vallen, maar het eigen aanvalsspel met daarbij het goe- de verdedigen van Lyra zorgde ervoor dat de stand niet veranderde. In de 60e minuut scoorde de monster defensie uit een corner van Lyra een eigen doel- punt, 0-4. Een kwartier voor tijd kwam Bob Zwinkels in het veld voor Robin Vij- verberg en even later werd Roy v.d. Sar gewisseld voor Raymond v.d. Akker. Monster kon niet meer gevaarlijk wor- den, bovendien stak doelman Tom Bin- nendijk in een goede vorm . Vijf minu- ten voor tijd kreeg een Monster speler ook nog een rode kaart, zodat alle ver- zet van Monster nu wel definitief was
gebroken. Scheidsrechter Groenendijk besloot geen blessuretijd meer toe te kennen en floot na 90 minuten af. Het neutrale scheidsrechterstrio kon terug- kijken op een goede wedstrijd!
De weg naar promotie voor Lyra naar de tweede klasse leidt a.s. zaterdagmid- dag naar de wedstrijd tegen VVSB uit Noordwijkerhout. Deze ploeg versloeg in Wateringen KMD met 1-3. Een mak- kie zal deze wedstrijd niet worden, maar met Uw steun zal Lyra het promotiepad a.s. zaterdag hopelijk vervolgen.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf spelers: Tom Binnendijk, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe- ters, Thom Kuyvenhoven, Robin Vijver- berg en Roy v.d. Sar.
Lyra 2 won de eerste nacompetitiewed- strijd met 3-2 van DOCOS 2 en Lyra 3 won met 1-0 van OVV 2.
Dus ook deze Lyra elftallen zijn nog volop in de strijd om promotie en/of degradatie!!