Page 11 - SportKontakt 19-2019
P. 11

pagina 7
  Lyra blijft na nederlaag 3e klasser!!
Lyra verloor gisteren de tweede wed- strijd in de nacompetitie om promo- tie naar de tweede klasse met 1-2 van VVSB (za) uit Noordwijkerhout! Hier- door is promotie naar de tweede klasse niet meer aan de orde en is ( enigszins teleurstellend) een langer verblijf in de derde klasse een feit. Lyra begon enigs- zins gehandicapt aan de wedstrijd: Rik Kiela kon niet spelen vanwege een ham- stringblessure en Mark Dukker was van- wege een enkelblessure afwezig. Maar ook VVSB was gehandicapt, vanwe- ge twee opgelopen rode kaarten vorige week in de wedstrijd tegen KMD.
Het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Tom Binnendijk, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rick Voskamp, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boeters, Thom Kuyvenhoven, Robin Vij- verberg en Roy v.d. Sar.
Het scheidsrechters trio werd gevormd door de heren v. Lith, Lubberding en Hilts, die een degelijke partij afleverden. Een bijkomende handicap was de har- de, dwars over het veld staande storm,
die bijna goed voetbal onmogelijk maak- te. Maar het moet gezegd worden: het leek wel of er een grauwsluier over het elftal van Lyra hing, bijna niemand wist zich te ontworstelen aan een matig optreden. VVSB was daarentegen vele malen gevaarlijk voor het doel van Lyra, maar hun afwerken was (gelukkig voor Lyra) beneden de maat. De rust brak dan ook aan met een 0-0 stand. Direct na de rust kreeg Roy v.d. Sar een enor- me kans op de 1-0 , maar hij miste. In minuut 66 kwam voor Lyra het ongeluk, VVSB scoorde de 0-1 en Lyra bleef even beteuterd achter. Maar Lyra begreep dat aanvallen nu de enige mogelijkheid was, kansen waren echter nog niet besteed aan Roy v.d. Sar, Robin Vijverberg en Thom Kuyvenhoven. In de 75e minuut werd John Lagerwerf gewisseld voor Bob Zwinkels, die met een paar goede acties het teken gaf aan zijn ploegge- noten om aan te vallen. Om de aanval- lende druk op te voeren werd in minuut 81 Luke Boeters gewisseld voor Coen v.Mil. Het publiek dat Lyra een goed hart toedroeg moest tot minuut 88 wach- ten, aleer de gelijkmaker werd gepro- duceerd door Thom Kuyvenhoven, 1-1.
Maar lang was het Lyra niet gegeven om van dit doelpunt te genieten, want in de slotminuten werd een terugspeelbal van Rick Voskamp niet op waarde geschat door Tom Binnendijk en kon de spits van VVSB de 1-2 scoren. Groot was de teleurstelling en de tijd ontbrak om nog wat te doen aan de nadelige score voor Lyra. Door dit resultaat is de com- petitie voor Lyra 1 afgelopen, de laatste wedstrijden gaven vele Lyra supporters het gevoel dat er toch wat meet te halen was dan dit teleurstellende slot van de nacompetitie!!
Lyra 2 won verdiend met 2-1 van Soc- cer Boys 2 en mag nu a.s. zaterdag op neutraal terrein proberen om het eerste klasserschap veilig te stellen .
U kunt deze week op de website van Lyra wel vinden waar de beslissende wedstrijd wordt gespeeld.
Lyra 3 won door twee doelpunten van Stefan Harmsen van Naaldwijk 2 en gaat ook een beslissingswedstrijd spelen om promotie.
Nieuws daarover vindt u deze week op de website van Lyra!!