Page 11 - SportKontakt 4-2019
P. 11

pagina 6
  Duno - Lyra: 1-2.
Gisteren speelde koploper Lyra een wedstrijd met twee gezichten. Voor de rust legde Lyra zijn wil op aan opponent DUNO, na de rust leek Lyra de goede vorm helemaal kwijt te zijn en mocht het blij zijn , dat de overwinning over de streep kon worden getrokken. Daar was de blessure van Roy v.d.Sar mede debet aan, hij werd in de 47e minuut vervan- gen door Coen van. Mil.
Lyra begon voortvarend aan de wed- strijd en DUNO moest zich beperken tot tegenhouden van een betere tegen- stander. Maar Lyra wist vooralsnog de bal niet in het DUNO doel te krijgen, al waren er genoeg mogelijkheden. Het duurde tot de 34e minuut alvorens Lyra de leiding kon nemen middels een doelpunt van Ardi Luijendijk, die scoor- de met een kopbal uit een vrije trap van Mike Bruggeling. Die zelfde Mike Bruggeling had de 0-2 op zijn schoen 3 minuten later, maar hij miste. Weer 2 minuten later wist Luke Boeters de 0-2 te scoren uit een voorzet van Mike Bruggeling. De rust brak aan met een verdiende 0-2 voorsprong, die gezien het spelbeeld wel wat groter had mogen zijn.
Na de rust ging DUNO op zoek naar een tegendoelpunt, het duurde tot de 66e minuut alvorens DUNO de 1-2 liet aan- tekenen. In de 71e minuut leek DUNO de 2-2 te scoren maar het doelpunt werd afgekeurd wegens vermeend bui- tenspel. In de 73e minuut werd Luke Boeters gewisseld voor Kevin v. Vel- den. DUNO probeerde met zeer oppor- tunistisch spel de gelijkmaker te force- ren, er ontstonden wel hachelijke situ- aties voor het Lyradoel, maar Ritchie de Vreeden wist zijn doel verder schoon te houden. Wel ontving hij een gele kaart voor het te enthousiast wegtrappen van de bal. In de 82e minuut werd Mike Bruggeling vervangen door Raymond v.d.Akker. De slotfase was hectisch, Kevin v.Velden kreeg nog geel omdat hij te lang wachtte met het nemen van een hoekschop en kreeg een speler van DUNO nog een direct rode kaart voor een smerige overtreding. Conclu- sie: Lyra blijft door de 1-2 overwinning koploper en mag a.s. zaterdag de wed- strijd spelen tegen nummer laatst van de ranglijst, HBSS uit Schiedam.
Lyra 2 verloor de uitwedstrijd tegen
Nootdorp 2 teleurstellend met 4-1.
Het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v.Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe- ters, Roy v.d. Sar, Robin Vijverberg en Bob Zwinkels.
Lyra blijft
koploper!!
Lyra speelde gisteren de wedstrijd tegen het Schiedamse HBSS, een ploeg waar Lyra in 1995 nog wedstrijden speelde, maar nadien in andere afdelingen was ingedeeld.
HBSS begon gisteren als rode lantaarn- drager aan de wedstrijd tegen koploper Lyra, maar diegene die dacht dat Lyra
wel even over de nummer laatst zou heen lopen, kwam bedrogen uit.
Vooraf had het trainersduo v.d.Hoorn/ Jansen de groep gewaarschuwd dat vol- ledige inzet nodig zou zijn om een goed resultaat te behalen.
De volgende elf spelers startten : Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v.Os, Ardi Luijendijk, RICK Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe- ters, Bob Zwinkels, Coen v. Mil en Robin Vijverberg.
Al van het begin moest Lyra tegen een verdedigingsmuur van HBSS optornen, maar snel een doelpunt scoren, was er nog niet bij.
Er werden genoeg mogelijkheden tot een kans geschapen, maar vooralsnog leidde dit niet tot een doelpunt.
Wel moet worden gezegd dat de tegen- stand van HBSS sportief, men ging niet over de grens.