Page 11 - SportKontakt 16-2019
P. 11

pagina 6
  Lyra doet nog volop mee in de top!
 De wedstrijd van gisteren in Poeldijk tegen Verburch zou duidelijk kunnen maken waar Lyra staat.
Na het puntenverlies tegen Naaldwijk kon Lyra zich niets meer permitteren in de strijd om promotie uit de derde klas- se!
Dat is gisteren uiteindelijk gelukt via een 1-2 zege op Verburch, een resul- taat dat uiteindelijk verdiend kon wor- den genoemd, maar waar het zeker in de eerste helft niet direct naar uit zag! De situatie in de top ziet er als volgt uit: na 20 gespeelde wedstrijden is Wate- ringse Veld/Kranenburg koploper met 43 punten, tweede is Schipluiden met 42 punten en derde staat Lyra met 41 punten.
KMD, de volgende tegenstander op 6 april a.s., verloor bij MVV en staat vierde met 39 punten.
Dus nog volop spanning in de strijd om promotie!!
Het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen had voor de wedstrijd te kampen met een lijst geblesseerden:
Jack Binnendijk ( hij wordt op 1 april geopereerd), Rick Voskamp, Rik Kiela en Ardi Luijendijk konden gisteren niet meedoen, maar de volgende elf spelers kregen het vertrouwen van de trainers: Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v. Os, Jari v. Dijk, Dennis Voskamp, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe- ters, Marc den Toom, Robin Vijverberg en Roy v.d. Sar.
Onder leiding van scheidsrechter Chi- tan uit den Haag, die wel erg veel vanuit de middencirkel floot, begon Lyra niet onaardig en moest Verburch zich beper- ken tot verdedigen. Na wat mogelijk- heden over en weer, brak de rust aan,
waarin trainer v.d. Hoorn de spelers van Lyra op niet mis te verstane wijze duide- lijk maakte dat met dit voetbal nooit van Verburch kon worden gewonnen!! Lyra pakte dus na rust de zaken wat ener- gieker aan, hetgeen resulteerde is een mooie actie van Dennis Voskamp, die een goede voorzet gaf die door Roy v.d. Sar tot de 0-1 werd gepromoveerd! Op dat moment een verdiende voorsprong. Zeven minuten later gaf Jari v. Dijk een lange bal op Marc den Toom, die met zijn snelheid deze bal tot de tweede treffer promoveerde, 0-2! Zes minuten later schoot Roy v.d. Sar de bal op de binnenkant van de paal, de bal stuiter- de uit het doel in plaats van er in! In de 64e minuut werd Luke Boeters gewis- seld voor Thom Kuyvenhoven. Ritchie de Vreeden moest handelend optre- den bij een kans van Verburch, waarna Marc den Toom een goede kans kreeg na een pass van Tom v. Os. In minuut
78 werd Roy v.d. Sar gewisseld voor Bob Zwinkels en werd Mike Bruggeling gewisseld voor Raymond v.d. Akker. In de 86e minuut kwam Lyra goed weg bij een hard schot van Verburch regen de onderkant lat. Pas in de 90e minuut wist een fel aanvallend Verburch de 1-2 te scoren, waarna een speler van Ver- burch de rode kaart kreeg. De scheids- rechter was in de slotfase het overzicht op de gebeurtenissen een beetje kwijt en gaf achtereenvolgens Bob Zwinkels en Tom v. Os een gele kaart, maar de score veranderde niet meer.
Lyra had een broodnodige, nuttige overwinning behaald en kan nu uitkij- ken naar de thuiswedstrijd tegen KMD op zaterdag 6 april.
Lyra 2 speelde tegen Verburch 2, een concurrent om een plaats in de nacom- petitie voor degradatie en verloor teleurstellende met 2-1.