Page 10 - SportKontakt 8-2019
P. 10

Lyra – Maasdijk: 1 – 0
Deze altijd spannende burenruzie ein- digde dit keer verdiend in een overwin- ning voor Lyra, dat daarmee de achter- volging op koploper Wateringse Veld/ Kranenburg kon blijven volhouden! Even leek het erop dat Lyra na de wed- strijd tegen Maasdijk koploper zou zijn, maar Wateringse Veld/Kranenburg wist met 10 man toch nog de winnende tref- fer tegen Naaldwijk te scoren, dus blijft de achterstand van Lyra nog steeds 1 punt.
moment van de wedstrijd verdiend zou zijn geweest. In de 30e minuut kreeg Robin Vijverberg geel, waarna Maasdijk een grote kans kreeg de score te ope- nen, maar gelukkig voor Lyra werd deze kans gemist. Vlak voor het rustsignaal kanjerde Ardi Luijendijk op het Maas- dijkdoel, maar de keeper van Maasdijk redde fraai.
Na de rust probeerden beide ploegen snel een doelpunt te forceren, dat leek
kreeg, hield heel Lyra zijn/haar hart vast, maar gelukkig verdween de vrije trap hoog over het doel. Wederom had Lyra een wedstrijd gewonnen, een pri- ma prestatie!!
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf spelers: Ritchie de Vreeden, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Thom Kuyvenhoven, Luke Boeters, Jack Binnendijk, Robin Vijverberg en Roy v.d. Sar.
Luke Boeters werd na de wedstrijd gekozen tot “man of the match”. Speler van de week was Stan Moerman en de wedstrijdballen zijn geschonken door Johan Zuur en Profile Car & Tyreservice Stehouwer.
Speler van de week:
Mijn naam is Stan Moerman, ik ben geboren op 13-12-2010. Mijn vader is Jan en mijn moeder is Mariska. Ik woon op de Kanaalweg 6a en ik speel in Lyra JO9 – 3. Ik ben beurtelings keeper en achterhoedespeler. Helaas heb ik van- morgen met 10-4 verloren, van welke club weet ik niet meer, maar mijn bege- leider Ritchie de Vreeden was erbij! Ik zit in groep 5 van de Vlieten bij mees- ter Patrick. Ik vind rekenen erg leuk, maar ik heb een hekel aan taal! Ik heb nog geen idee wat ik later worden wil. Mijn favoriete club is Feijenoord en mijn favoriete speler is Dirk Kuyt. Mijn voor- spelling voor de wedstrijd Lyra-Maasdijk is: 2-1. Ik bedank Ritchie en heel Lyra voor de leuke middag die ik heb gehad!
  Onder leiding van de vrouwelijke scheidsrechter Lizzie v.d. Helm uit Ben- thuizen, die een goede wedstrijd floot, ontspon zich een gevecht tussen twee ploegen die vol op de aanval begonnen. Zowel Lyra als Maasdijk kregen in het begin van de wedstrijd diverse mogelijk- heden, zonder tot scoren te komen. Wel was het toen al zichtbaar dat de defen- sie van Maasdijk niet bepaald het sterk- ste deel van die ploeg was. Maar ook doelman Ritchie de Vreeden moest een aantal keren handelend optreden om een Maasdijks doelpunt te voorkomen. Het spitsenduo Jack Binnendijk / Roy v.d. Sar werkte bijzonder hard om een doelpunt te scoren, dat leek in de 25e minuut te gaan lukken.
Na een overtreding op Roy v.d. Sar kreeg Lyra een strafschop te nemen: Jack Binnendijk schoot hem tegen de Maasdijk keeper aan, helaas geen voorsprong voor Lyra, die wel op dat
voor Lyra in de 55e minuut te lukken toen Thom Kuyvenhoven keihard op de lat schoot en velen dachten gezien te hebben dat de terugstuitende bal de lijn zou hebben gepasseerd. De scheids- rechter had het niet waargenomen, dus bleef vooralsnog de stand 0-0. Lyra liet het toegestroomde publiek wachten tot de 70e minuut voordat gejuicht kon worden voor een doelpunt, een Liers doelpunt wel te verstaan.
Na een fraaie actie van Roy v.d. Sar wist hij de 1-0 te scoren, op dat moment een verdiende voorsprong! In de 72e minuut werd Robin Vijverberg gewis- seld voor Coen v. Mil. In de 75e minuut schoot Jack Binnendijk een vrije trap nog tegen de lat. Om de voorsprong uit te bouwen werd Roy v.d. Sar gewis- seld voor Marc den Toom, maar dat had geen gevolgen voor de stand. Toen ver in blessuretijd Maasdijk nog een vrije trap vlak voor het strafschopgebied