vv. Hercules – Lyra 1-3.
   De Hondert Margen 9 2678 AC De Lier (0174) 512 958
 Aan de uitslag te zien, lijkt Lyra afgelopen zaterdag een makkie te hebben gehad tegen Hercules uit Den Haag, maar niets is minder waar! In een natte, donkere setting leek Lyra alle moeite te hebben om de score aan de voor hen positieve kant te houden, immers op een achteraf accommodatie van eens een voetbalbol-
werk VCS moest Lyra nog hard werken om aan de positieve kant van de score te blijven.
Onder leiding van een rustig leiden- de arbiter Scherpenhuizen ontspon zich een wedstrijd met aanvankelijk een groot veldoverwicht van Lyra zon- der direct tot scoren te komen. Hercules
dat niet voor niets derde van onderen op de rang- lijst stond, kon daar aan- vankelijk snelle tegenaan- vallen tegenover het gro- te veldoverwicht van Lyra zetten. Na een kwartier kwam Hercules dan ook tegen alle verhoudingen in op een voorsprong na zwak verdedigend werk van Lyra. Lyra moest uit- eindelijk tot de 25e minuut wachten alvorens de verdiende gelijkma- ker werd gemaakt door Thom Kuyvenhoven. Na een half uur leek Jack Binnendijk te scoren, helaas eindigde zijn schot op de binnenkant van de paal. Vlak voor rust was het dan toch Lyra dat een verdiende voorsprong nam middels een doel- punt van Roy v.d. Sar, 1-2. Met deze stand brak ook de rust aan.
Direct na rust zette Lyra de tegenstander vast voor eigen doel, Luke Boeters schoot bijna de 1-3 binnen, waarna hij
geel incasserde. Daarna werd Robin Vij- verberg gewisseld voor Marc den Toom en het duurde tot de 65e minuut al eer Jack Binnendijk de verdiende 1-3 scoor- de. Diezelfde Jack Binnendijk kreeg daarna ook een grote kans op 1-4, hij had bij nader inzien de bal beter breed kunnen leggen. In de 72e minuut moest Ritchie de Vreeden handelend optreden bij een levensgrote kans voor Hercules. Erwin Zeestraten kwam in minuut 75 Jack Binnendijk vervangen en in minuut 78 kwam Jari v. Dijk voor Luke Boeters in het veld. Aan het einde van de wedstrijd, toen het bijna donker werd, liet Lyra zich een beetje wegdrukken zonder in groot gevaar te komen. Erwin Zeestraten scoorde nog een buitenspeldoelpunt, waarna hij geel ontving. Dat zelfde lot was helaas ook voorbehouden aan Luke Boeters, die eveneens geel ontving. Rest nog te vermelden dat Jari v. Dijk nog een grote kans kreeg op 1-4, maar faalde. De punten gingen mee naar De Lier, punten die veel waard waren zeker bij het horen van de overige uitslagen: Wateringse Veld/GONA/Kranenburg had verloren, dus dat betekent dat Lyra nog maar 1 punt achterstand op de koploper heeft en 8 punten voorsprong op nummer 3 van de ranglijst.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende spelers: Rit- chie de Vreeden, Dennis Voskamp, Tom v. Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Thom Kuyvenhoven, Luke Boeters, Jack Binnendijk, Robin Vijver- berg en Roy v.d. Sar.
Lyra 2 verloor van RCL 2 met 3-2.