Page 13 - SportKontakt 7-2020
P. 13

pagina 7
  Lyra weet weer wat winnen is!
 Lyra speelde gisteren de belangrij- ke wedstrijd tegen Loosduinen, een ploeg die evenveel punten had verza- meld als Lyra. Als je de uitslag bekijkt, 7-2, lijkt het voor Lyra een makkie te zijn geweest, maar vooral in de eerste helft waren beide partijen gelijkwaardig. Ech- ter in de tweede helft stortte Loosdui- nen in , en of dat nou kwam door het goede spel van Lyra of het slechte spel van Loosduinen, is achteraf moeilijk te beoordelen.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende spelers:
Khalid el Menkouzi , John Lagerwerf, Johan Voskamp, Tom v. Os, Rik Kiela, Raymond v.d. Akker, Marc den Toom, Luke Boeters, Erwin Zeestraten, Robin Vijverberg en Kevin v. Velden.
Onder leiding van scheidsrechter Hooij- er uit Monster, die rustig leidde, kwam Loosduinen al in de 4e minuut voor een wissel. Zelfs na 7 minuten nam Loosdui- nen brutaal de leiding uit een vrije trap met een kopbal, die door de Lyra ver- dediging niet goed werd verwerkt. 20 minuten later kreeg Loosduinen zelfs een enorme kans om op 0-2 te komen, maar de kans werd jammerlijk gemist. Lyra pakte de zaken wat steviger aan en 20 minuten later kon Erwin Zeestra- ten (weer hij) de stand bij een uitval gelijk trekken, 1-1. De stand werd zelfs kort voor de rust, minuut 40, rooskleu- riger toen Robin Vijverberg, na een goe- de actie van Marc den Toom, de 2-1 liet aantekenen.
Na rust had Kevin v. Velden een goe- de kans op een voorzet van Marc den Toom, maar hij kwam een teenlengte tekort. In de 53e minuut kwam een vrije schop via via bij Johan Voskamp terecht, die de 3-1 scoorde. Zou Lyra deze pot dan toch nog gaan winnen?? Lyra werd in minuut 62 geholpen door de keeper van Loosduinen, Robin Vijverberg kon de 4-1 scoren. Daarna werd John Lager- werf gewisseld voor Mike Bruggeling en kwam even later Jack Binnendijk Erwin Zeestraten vervangen. Vanaf dat moment regen de kansen zich aaneen, waarbij niet elke kans tot doelpunt kon worden gepromoveerd. In minuut 75 had Jack Binnendijk een vrije doortocht,
schoof de bal af op Robin Vijverberg, die de 5-1 op het scorebord bracht. Een minuut later kon Jack Binnendijk de 6-1 scoren, een teken dat Loosdui- nen niet meer in een goede resultaat geloofde. In de 77e minuut werd Marc den Toom gewisseld voor Ruud Bijl. Het was dan ook tegen alle verhoudingen in, dat Loosduinen uit een corner de 6-2 scoorde. Het slotakkoord was voor Johan Voskamp: hij scoorde de 7-2 na een terugkopbal van Jack Binnendijk!!
Groot was na afloop de vreugde, een slechte reeks van Lyra was onderbroken met een klinkende overwinning op een “concurrent”.
Speler van de week was Luke v. Os, man of the match was Robin Vijverberg en de bal was geschonken door Henk Boekestijn.
Komende zaterdag mag Lyra weer naar Den Haag om tegen Quick Steps te spe- len.