Page 11 - SportKontakt 3-2019
P. 11

Schipluiden - Lyra. 0-1.Lyra opende de competitie met een uitwedstrijd in en tegen Schipluiden. Na een levendige, felle strijd trok Lyra met 0-1 aan het langste einde en kon zodoende de eerste 3 punten bijschrij-ven. In de voorbereiding had Lyra nog-al wisselvallig gepresteerd en daarom werd met enige zorg uitgekeken naar de wedstrijd tegen Schipluiden.Het trainersduo v.d. Hoorn / Jansen begon met de volgende elf spelers:Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v.Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe-ters, Robin Vijverberg, Coen v. Mil en Roy v.d. Sar.De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Chitan, die matig foot. Na een tumultueus begin kon  Coen van Mil gelijk zijn eerste gele kaart incasse-ren en probeerde Schipluiden met ste-vig spel Lyra te intimideren. Maar vaak kon Lyra zich daar onderuit voetballen en kon het zelf gevaarlijk worden mid-dels aanvallen, waarbij Roy v.d. Sar zich onderscheidde. Toch kreeg Schipluiden de eerste kans, toen een schot vanaf de middellijn net het doel miste. In de 17e minuut was Lyra aan de beurt, Roy v.d. Sar scoorde de 0-1 met een prima schot. Schiplui-den drong hierna wel aan met corners en gevaarlijke aanvallen, maar voor-al onze keeper Ritchie de Vreeden had daar andere gedachten over en stop-te een aantal schoten. In de 34e minuut scoorde Robin Vijverberg nog een bui-tenspeldoelpunt. Tom v. Os werd in de 36e minuut gewisseld voor Rick Vos-kamp, zodat wat meer defensieve zeker-heid kon worden ingebouwd.Na de rust probeerde Schipluiden met alle macht de gelijkmaker te produce-ren, maar echt gevaarlijk werd het niet. In de 74e minuut kreeg Luke Boeters nog geel en werd Coen v. Mil gewisseld voor Bob Zwinkels. Lyra kreeg diver-se mogelijkheden de score uit te bou-wen, maar moest beducht zijn voor de tegenstoten van Schipluiden. Maar de Lyra-defensie, onder aanvoering van Ritchie de Vreeden gaf geen krimp. In de 89e minuut werd Luke Boeters nog gewisseld voor Erwin Zeestraten. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg Schipluiden nog een vrije trap op de rand van het strafschopgebied, maar het schot ging gelukkig voor Lyra naast. De eerste overwinning was een feit!!!!A.s. zaterdag speelt Lyra de thuiswed-strijd tegen Quick Steps uit Den Haag.Lyra 2 speelde gelijk tegen Lisse 3.STEUN ONZE JEUGD!KOOP 1 VAN DE 200 ZONNEPANELEN VOOR SLECHTS €150,00!