Page 13 - SportKontakt 3-2019
P. 13

Lyra - Quick Steps.  4-1.Door de 4-1 zege op het Haagse Quick Steps is Lyra koploper in de competitie geworden! Dat is op zich al een goed bericht, maar nog beter wordt deze mededeling als je weet met welk voet-bal dit is bereikt! Lyra legde gisteren een goede pot voetbal op de mat, waardoor Quick Steps gelijk het idee kreeg dat er die middag weinig te halen viel. Met een grote dosis gezonde agressie werd Quick Steps teruggedreven op eigen helft en kwamen de kansen om te sco-ren vanzelf.Al in de 2e minuut kreeg Roy van der Sar een kans, maar zijn schot werd gestopt door de keeper. We moesten wachten tot de 11e minuut alvorens Lyra de score kon openen middels John Lagerwerf, die een prima pass van Bob Zwinkels wist te verzilveren. Groot was de teleurstelling toen 4 minuten later Quick Steps al weer gelijk wist te maken. In de 28e minuut wist Roy van der Sar een buitenspeldoelpunt te produceren, maar in de 32e minuut was het dan toch echt raak: na een pass van Robin Vijver-berg wist Roy van der Sar de verdiende 2-1 te scoren. Na de rust probeerde Quick Steps fel aan te dringen om zo de gelijkmaker te scoren, maar de Lyra defensie gaf geen krimp. In de 56e minuut bracht Roy v.d.Sar de stand op 3-1 en leek de wed-strijd beslist. In de 74e minuut kreeg Lyra een enorme kans op 4-1 na een mooie aanval.Maar Mike Bruggeling schoot de bal tegen een verdediger van Quick Steps aan. In de 80e minuut werd Luke Boe-ters gewisseld voor Jari v. Dijk. Toen Mike Bruggeling in de 84e minuut de stand op 4-1 bracht, was de strijd gestreden en mocht Lyra zich , na het bekend worden van de andere uitsla-gen, koploper noemen!! Vlak voor tijd werden Roy van der Sar. en Mark Duk-ker nog gewisseld voor Rick Voskamp en Kevin van Velden. Wonderlijk genoeg kreeg Rick Voskamp bij zijn eerste actie gelijk geel van scheidsrechter Pieter-man.Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:Ritchie de Vreeden, Mark Dukker, Tom v.Os, Ardi Luijendijk, Rik Kiela, John Lagerwerf, Mike Bruggeling, Luke Boe-ters, Roy v.d.Sar, Robin Vijverberg en Bob Zwinkels.Man of the match werd Roy v.d. Sar en pupil van de week was Jun Olsthoorn.Lyra 2 won van Valken ‘68 met 3-2!Volgende week staat de uitwedstrijd tegen het Haagse DUNO op het pro-gramma.Uw steun is daarbij van harte welkom!!!!