Page 17 - SportKontakt 8-20
P. 17

pagina 9
  Lyra sluit 2019 af met een bloedeloos gelijkspel
Lyra sloot de uitwedstrijd bij het Haag- se Quick Steps af met een enigszins teleurstellend gelijkspel. Nou is het zo, dat Lyra de laatste twee seizoenen inde uitwedstrijd bij Quick Steps puntloos bleef, dus is het gelijkspel van gisteren daarmee vergeleken pure winst. Daar leek het in de eerste helft ook wel op: een beter en verzorgder voetballend Lyra kreeg diverse mogelijkheden om een voorsprong te nemen, maar schot- loosheid was helaas troef. Daar tegen- over stelde Quick Steps een hard maar fair spelletje, waar Lyra zich vaak onder- uit wist te voetballen, maar de beslissen- de treffer bleef helaas uit. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter de Wit, een nogal autoritair baasje, die dacht het fluiten uitgevonden te heb- ben. Desondanks bleef Lyra gisteren zonder kaarten.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf spelers: Khalid el Menkouzi, John Lagerwerf, Tom v. Os, Johan Voskamp, Rik Kiela, Raymond v.d. Akker, Marc den Toom, Luke Boeters, Erwin Zeestraten, Robin Vijverberg en Kevin v. Velden.
Vlak voor de rust kreeg Erwin Zeestra- ten een goede kans op de 0-1, maar na de goede actie van Kevin v. Velden schoof hij de bal net naast. De weers- omstandigheden speelden helaas een negatieve rol, de scheidsrechter staak- te de wedstrijd tijdelijk in de 40e minuut wegens een enorme regenbui, gepaard gaande met een harde , koude wind.
Na een korte pauze kon de 1e helft wor- den uitgespeeld, ruststand 0-0. Na de pauze werd Kevin v. Velden gewisseld
voor jack Binnendijk, die gelijk voor meer gevaar zorgde van Lyrakant. Maar inde 6oe minuut moest doelman Kha- lid el Menkouzi in extremis op de lijn redden om een Quick Steps doelpunt te voorkomen. Daarna werden Ray- mond v.d. Akker en Rik Kiela nog gewis- seld voor Ruud Bijl en Dennis Voskamp, maar heel veel sorteerden deze wissels niet. Vlak voor tijd schoot Robin Vijver- berg uit een corner nog net naast, maar het slotoffensief van Quick Steps resul- teerde in een kansje, die werd gemist. Na het laatste fluitsignaal kon iedereen toch wel vrede hebben met de punten- deling. Lyra gaat nu de winterstop in en zal de competitie hervatten op zaterdag 25 januari 2020 tegen koploper KMD.