P. 11

pagina 5
  Lyra 1
Lyra-Duindorp: 4–2.
Lyra opende gisteren thuis de compe- titie met een wedstrijd tegen het Sche- veningse Duindorp. Natuurlijk waren velen belangstellend hoe Lyra het er vanaf zou brengen, na het vertrek van veel spelers naar andere clubs. Wel, afgaande op het eerste resultaat was dat niet bepaald slecht, met als aantekening dat de jonge formatie van het trainers- duo v.d. Hoorn/Jansen toch wel zwakke perioden kende in deze wedstrijd.
De opstelling waarmee Lyra begon , was: Khalid el Menkouzi, Yoshi Malinka, Raymon Kouwenhoven, Tom v. Os, Ash- win Scheffers, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Robin Vijverberg, Johan Vos- kamp, Thom Kuyvenhoven en Luke Boeters.
Al in de eerste minuut kreeg Marc den Toom een enorme kans om de sco- re te openen, maar via de keeper ont- stond een nieuwe kans, maar helaas ook deze ging er niet in. Na een red- ding van de Duindorp keeper op een kans voor Johan Voskamp was het in de 9e minuut Thom Kuyvenhoven die de verdiende 1-0 liet aantekenen. Maar het duurde tot de 31e minuut , na ver- schillende kansen te hebben gemist, dat Lyra de voorsprong kon vergroten naar 2-0, een voorzet van Ashwin Scheffers werd mooi ingeschoten door Robin Vij- verberg.
Na de rust verwachtte iedereen een fel aanvallend Duindorp, maar Lyra kreeg de kansen om door te drukken. Toch duurde het tot de 61e minuut , Thom Kuyvenhoven scoorde het derde doel- punt van Lyra, dat toch de weerstand van Duindorp brak. Vlak daarna maak- te een achterhoedespeler van Duindorp een eigen doelpunt, in verlegenheid gebracht door Johan Voskamp, 4-0. Maar toen minuut 65 aanbrak stond er ineens een andere stand op het score- bord, 2 doelpunten achter elkaar zorg- den ervoor dat Duindorp weer ging geloven in een goed resultaat. In minuut 70 werd Luke Boeters gewisseld voor Raymond Hanemaaijer en 8 minu- ten later werd Marc den Toom gewis-
seld voor Sam de Brabander. In de 81e minuut kwam Raymond v.d. Akker nog in het veld voor Mike Bruggeling. Bei- de ploegen kregen ieder nog een aantal mogelijkheden, maar gescoord werd er niet meer. De wedstrijd stond onder de leiding van Ed Pieterman, die geen kaar- ten uitdeelde.
A.s. zaterdag speelt Lyra in en tegen Naaldwijk.
Lyra 2 speelde met 1-1 gelijk tegen VELO 2.
Naaldwijk–Lyra: 1–4.
Het heeft enkele seizoenen geduurd, maar gisteren was het dan zover: Lyra veroverde drie punten in de uit wed- strijd bij Naaldwijk!!!
Dat ging natuurlijk niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk kon je de over- winning van Lyra wel verdiend noemen. Vooral in de afwerking toonde Lyra zich veel slagvaardiger dan Naaldwijk.
Door dit resultaat staat Lyra nu gedeeld eerste met KMD en Monster, a.s. zater-
dag thuis de volgende tegenstander. Het trainersduo v.d.Hoorn/Jansen had voor de volgende elf spelers gekozen: Khalid el Menkouzi, Yoshi Malinka, Tom v. Os, Raymon Kouwenhoven, Rik Kiela, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Robin Vijverberg, Johan Voskamp, Luke Boeters en Raymond Hanemaaijer. Thom Kuyvenhoven heeft een kniebles- sure, die hem wel even aan de kant zal houden.
Zowel Lyra als Naaldwijk begonnen de wedstrijd heel enthousiast, Yoshi Malin- ka liep al in de 3e minuut een beenbles- sure op, die hem later noopte zich te laten vervangen door John Lagerwerf.
In de 12e minuut was het Johan Vos- kamp, die de score opende met een gevaarlijke tegenaanval van Lyra, na een goede aanval van Naaldwijk.
Tot aan de rust wist de Lyra defensie de aanvallen van Naaldwijk rustig onscha- delijk te maken, waarbij doelman el Menkouzi zich positief onderscheidde! Vlak voor de rust, in minuut 44, scoor- de Marc den Toom uit een counter de 0-2, een doelpunt dat hevig werd aan- gevochten door Naaldwijk wegens ver- meend buitenspel.
 Speler van de week
Mijn naam is Enzo Sariman, ik ben geboren op 30-9-2009. Mijn vader is Per- ry, mijn moeder is Patricia en ik heb 1 broer , die heet Zeno. Ik speel in de spits bij Lyra JO 11-3 en we hebben vandaag met 14-3 gewonnen van ’s-Gravenzan- de. Mijn begeleider Mike Bruggeling was scheidsrechter. Ik heb 2 x gescoord!! Mijn favoriete club
is Ajax. Ik zit in gr. 7 van de Achtsprong bij meester Mark. Ik heb een hekel aan taal/ spelling, maar in vind gymnastiek heel erg leuk. Mijn progno- se voor de wedstrijd van vanmiddag is: Lyra-Duindorp 2-1.
Ik wil later advocaat worden. Ik bedank Mike Bruggeling en Lyra voor de leu- ke middag die ik heb gehad!!!!!