Page 109 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 109

Kalle Lind. Samlade krönikor. Själv gillar Kalle Lind termen kåseri för att det har den sortens mossi- ga, farbroraktiga klang som han har en kronisk svaghet för. Men för en gammal Fantomenläsare som Kalle har även krönika ett särskilt skimmer över sig. Och vem vet, kanske kommer också Kalles barnbarn att plocka ner den här krönikesamlingen för att läsa om fighter mot pipande hushållsartiklar, om klädtillverkarnas ovana att sätta lappar i kalsongerna och om Skånetrafikens oförmåga att göra biljettautomater.
Kullabygden och Bjärehalvön av Liselotte Fritz ger mängder av tips på utflyktsmål att upptäcka och upp- leva, oavsett om du ska stanna en dag eller hela semes- tern. Är du intresserad av att äta och dricka gott kan du gå på sparrissafari, besöka chipseri, vingårdar och massor av bra restauranger. Den som är intreserad av konst och kultur får inte missa keramiken i Höganäs, Birgit Nilsson-museet och Lars Vilks mytomspunna Ni- mis. Naturligtvis får du också tips på mysiga ställen att bo på om du får svårt att slita dig.
Med tåg genom Europa. Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson skildrat sju utvalda både spän- nande och vackra tågsträckor med tips på exakta rutter, tåg och byten men också sevärdheter och restauranger på resmålen. Boken ger dig också massor med handfas- ta tips om hur och var du enklast planerar och bokar så- dant som tågbiljetter, platsbiljetter och sovvagnar. Vilka appar är bäst att använda till vad? Vilka bokningssidor på webben? Finns det fysiska resebutiker som kan hjäl- pa till? Du får också tips om hur du kan packa smart, vad som är fiffigt att ha med sig och hur du reser säkert.
100 looks på 20 plagg. Vad händer om man för sam- man en modepoddande ingenjör med en etablerad stylist och låter dem välja ut sina 20 bästa plagg? Jo, de kartlägger 100 looks och serverar dem i bokform. Nycklarna till ett smartare, enklare och mer hållbart modeliv ligger i konsten att kombinera. Att sätta ihop en helhet som alltid känns uppdaterad, trots att du hela tiden använder samma plagg. Här bjuder modeproffsen Jenny Segergren och Frida Zetterström på inspiration, tips och konkreta råd och visar hur du genom enkel mo- dematematik får 20 plagg att bli en komplett garderob med så många som 100 olika kombinationer, full av både vardagshjältar och partykompisar.
www. roostegner.se www.adlibris.com www.bokus.com
Liselotte Fritz
Porträttfoto: Åsa Siller
CONTRYSMART • BOKTIPS
        Marko T Wramén och
Anna W Thorbjörnsson Porträttfoto: Marko T Wramén och Anna W Thorbjörnsson
  Jenny Segergren och Frida Zetterström Porträttfoto: Åsa Siller
 COUNTRY
SMART
109
  
   107   108   109   110   111