Page 23 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 23

COUNTRYSMART • NOTERAT
 Kärlek på flaska!
I ett unikt samarbete mellan Björn Ranelid och Kiviks Musteri buteljeras hans kärlek till Österlen som Björn Ranelids Paradismust. Familjeföretaget Kiviks Musteri är starkt förknippat med Österlen och böljande äp- pelodlingar. Äpplet och trakten ligger dem nära hjär- tat, vilket de har gemensamt med författaren Björn Ranelid som delar av året bor granne med musteriet. Men det få vet är att Björn dessutom själv äger fyra hektar äppelodling.
– Många kända personer har viner döpta efter sig. Men jag dricker inte alkohol och föredrar att ha mitt namn på en nyttig dryck. När musteriet föreslog att vi skulle göra en särskild Björn Ranelid-must ser jag det som en större hedersbetygelse än alla priser i världen, säger Björn Ranelid.
www.kiviksmusteri.se
     Naturnära ljus
Ludovica och Roberto Palomba står bakom klassikern Birdie, som finns i färgen Aqua Green. Den metalliskt turkosa färgen skapar ett varmt in- tryck och en kontinuitet i lampans alla delar. Lampan har en touch-funk- tion som gör att ljuset enkelt kan anpassas för olika stämningar och miljöer. Genom att skärmen reflekterar ljuset nedåt sprids ett mjukt och stämningsfullt sken. Influenserna från naturen återspeglas tydligt genom lampfoten som liknar en trädstam, lampskärmen som påminner om en lövkrona och on/off-knappen som är formad som en gren.
www.foscarini.com
Mer från musteriet
Vi nutidsmänniskor får i oss för lite fibrer. Kiviks Musteri släpper därför en helt ny serie frukt- och grönsaksdrycker, rika på naturliga fibrer för en bättre tarmhälsa, men inget tillsatt socker.
De goda bakterierna i magen behöver fibrer för att kunna slå ut de dåliga. När de goda bakte- rierna mår bra, mår du ännu bättre. Tarmhälsan påverkar hälsan i stort, eftersom hela 70 procent av immunförsvaret sitter i magen.
www.kiviksmusteri.se
    COUNTRY
SMART
23
     21   22   23   24   25