Page 26 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 26

CMOUNTRYSMART • CHECKA IN!
öten mellan män- niskor bli ibland flyktiga och tunna som en bortglömd sommarklänning på en dammig vind.
Men de kan också bli en stund att min- nas, och som sätter avtryck för all fram- tid. Även om de som möts tackar för sig och går sina egna vägar vidare i livet. Och så den tredje, hållbara varianten där en drink och ett snack i en bar leder till giftemål, familj och företag. Som det blev för Bodil Solheim och Gunnar Göthner.
Någon plan för att ändra sitt liv i den mellanstora staden i Norge hade Bodil inte med sig i bagaget när hon gav sig av till Oberberg i Österrike för att åka skidor. Karriären inom besöksnäringen hemma i Norge gick sprikrak, och job- bet som turistchef passade henne perfekt. Men så kom den där stunden i baren för omkring 25 år sedan i mars månad, och livet tog en ny vändning. Och Bodil var säker.
– Efter några veckor var allt klappat och klart. Det skulle bli vi, och i oktober flyttade jag till Skåne.
Precis så som det kan bli när två mål- inriktade personer möts och tar beslut. Inget att förlora, men massor att vinna. Om man bara vågar. Och mod är inget som saknas för paret Solheim Göthner, med den (sannolikt) unika kombinatio- nen hotell och granodling.
– Gunnar hade odlat julgranar i Skå- ne sedan 1993, och att det skulle ingå i vårt nya liv tillsammans var helt klart. Frågan var bara var vi skulle hitta den rätta marken.
Den, och gården, fanns i Borråkra med postadress Degeberga, söder om Kristianstad. Gårdens hus såg Bodil den rätta framtiden för.
– Hotell! Det skulle bli perfekt och mina planer var jättestora. Jag tänkte med andra ord traditionellt manligt.
Men efter att ha tänk klart tänkte hon om och tänkte rätt. Eller i alla fall realis- tiskt och praktiskt.
– Det fick växa organiskt och hållbart istället. Kvinnligt, alltså!
Det visade sig vara rätt, och under åren som gått har Cocoon vuxit dag för dag och rum för rum. Med en inredning
Klara och tydliga färger är ett genomgående tema i Bodils inredningsstil.
   26
COUNTRY
SMART
  


   24   25   26   27   28