Page 61 - Countrysmart - Nr 5 - 2019
P. 61

 TEXT KRISTINA FRÖLING • FOTO LARS OTTOSON OCH ÖSTERLENCHOKLAD
Fabrikörerna Ulrika Bergenkrans och Fredrik Alverén i Skåne Tranås tänjer gärna gränserna i sökandet efter den perfekta råvaran. Och modet att våga tänka utanför boxen ger gott resultat. Hela vägen från kakaobönor till choklad- Ckakor och praliner.
hoklad är som lycka – det betyder en sak för någon och något annat för en annan. Men för Ulrika och Fredrik, på Österlen-
choklad med dotterbolaget Svenska Kakaobolaget, är det två saker som gäller: riktiga råvaror. Och lokala så långt det är möjligt.
– För oss handlar det inte bara om vackra praliner och god choklad. Allt vi gör är ett aktivt ställningstagande för att göra något bra och äkta, säger Ulrika.
Ett beslut som ger resultat och sma- kar mera. Återförsäljarna över hela landet och kunderna i butiken i Skåne Tranås blir allt fler. Fabriken produ- cerar och butiken samt webbshoppen levererar.
– Det är fantastiskt hur intresset för äkta vara växer. Vi gillar att sprida kunskap om hur chokladtillverkning från grunden går till. Många blir både förvånade och glada över sin nya in- sikt och kunskap om vägen från ”be- an-to-bar”.
Och det är inte vilka chokladkakor som helst.
CONTRYSMART • COUNTRY LIVING
       – Snarare än att dölja smakerna
 COUNTRY
SMART
61
  

   59   60   61   62   63