Page 124 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 124

COUNTRYSMART • KOKKONST
  entusiasmen stor och personalomsätt- ningen låg, och talangfulla kockar vill vara med och söker därför jobb hos Da- niel. Det senaste konceptet är ”walking dinner” med start i The Burgundy följd av signaturrätter från restaurangerna Djuret och Flickan, och med avslutning i Tweeds generösa fåtöljer och gedigna drinklista.
Och som kock och sommelier, har Da- niel numera ytterligare roller.
– Jag får vara allt från kreatör till vakt- mästare.
Återhållsamhet är en styggelse, enligt hedonisten Daniel. Frosseri är synd och hedonism är njutning, ibland kan grän- sen vara otydlig. Men Daniel med sin fingertoppskänsla vet alltid vilken sida som är den rätta.
”Frosseri är synd och hedonism är njutning, ibland kan gränsen vara
o t y d l i g .”
– En pre rigor mortis-middag, en mål- tid med mestadels svart kaviar eller ett svenskt smörgåsbord kan aldrig vara fel.
I väntan på det normala livet då Da- niel åter kan sätta tänderna i en spännan- de tom lokal lagar han raguer hemma i sitt kök. Kanske han hinner skriva en kokbok med världens alla raguer. Och medan Daniel Crespi kokar, smakar och kommer på nya idéer är det fritt fram att gå en walking dinner i hans kvarter i Gamla stan. Samt att läsa mer i boken ”Hedonisten” av Daniel Crespi och Mi- kael Einarsson. Boken var vinnaren av Svenska Publishing-priset 2015 i katego- rin Fackbok, och med sitt hållbara inne- håll står den sig än.
www.lejontornet.se www.thecollectorshotels.se
Lejontornet under sina stora dagar och kvällar.
 124
COUNTRY SMART
  

   122   123   124   125   126