Page 122 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 122

COUNTRYSMART • KOKKONST
 något annat. Det blev något annat. Da- niel insåg att det behövdes ett alternativ till fine dining-krogen, och hösten 2009 öppnades Djuret som en enklare och rus- tikare bistro. Här serverades veckovis ett vilt eller uppfött djurslag i taget, och allt på djuret användes. Helt rätt i tiden, och gästerna bjöds på knaperstekt fläsksvål till drinken. I källaren startades en egen liten charktillverkning och det var här Daniel kläckte idén ”Pre rigor mortis”, en middag med nyskjutet vilt från skog till bord inom 240 minuter. Elegant, och serverat med en färsk gurkas subtila och krispiga struktur.
Det blev en unik upplevelse för de gäster som fick tillgång till de få platserna. Även här användes allt, och det serverades frite- rade testiklar, hjärttartar, grillad njure och blod.
”Här användes allt, och det serverades friterade testiklar, hjärttartar, grillad njure och blod.”
Efter att Djuret öppnat utvecklade Daniel flera framgångsrika koncept för fastighe- tens ägare. År 2013 omvandlades hotellets konferenslokal till den engelska cocktailba- ren Tweed, och den alldeles för stora hotell- receptionen blev vinbaren The Burgundy med ett vinsortiment med 3000 olika eti- ketter. Ett arv från Lejontornet som stäng- de 2010.
Inredningen domineras av ägarfamil- jens fantastiska samling av marina detaljer. Alla koncepten har blivit framgångsrika, och de som har avslutats har gjort det med flaggan i topp för att ge plats för någon av de andra tusen av Daniels idéer.
– Det blir inte alltid som det är tänkt, men då är det som det är.
Alla medarbetare är med i skapandet,
”En väska av rätt kvalitet och design är en investering. Den bär en del av sin ägares livsstil.”
Axel Erlandsson
   122
COUNTRY
SMART
  

   120   121   122   123   124