Page 142 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 142

COUNTRYSMART • DESIGN
  för tycker jag inte att den liknar något som skapades på 50-talet. Den ser ut som något som skapats nu, men med de klassiska drag som jag ser i de flesta av Carl Hansen & Sons möbler.
VILKA DRAG I SOFFAN SER DU SOM KLASSISKA?
Materialvalet. Jag har valt trä. Även själva bearbetningen av träet – fogarna är till exempel klassiska. Samt kombi- nationen av trä och pappersgarn.
HUR SKULLE DU BESKRIVA SOFFANS KOMFORT?
Komforten är mångsidig. Soffan er- bjuder möjlighet att sitta på många oli- ka sätt. Om du ska sitta länge gör du det i hörnet, och om du föredrar att sitta upprätt, när du till exempel ska dricka kaffe, kan du sitta mer rakt upp och ner i soffans andra ände. Och så är den faktiskt också utformad för att man ska kunna ta en tupplur i den. Man kan ligga med ansiktet in mot ryggen och
skapa en slags grotta där man får lugn och ro.
Så på detta sätt har jag både designat soffan för att starta samtal, att ligga i, att sitta i hörnet och mysa, att slänga sig ner i och för att sitta upprätt. Den äldre generationen föredrar kanske att sitta upprätt, och det kan de framför allt göra i soffans ena ände. Såväl långa som korta och unga som gamla kan sit- ta i soffan, och den kan vara både en social möbel och en egomöbel.
    142
COUNTRY SMART
  
   140   141   142   143   144