Page 16 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 16

COUNTRYSMART • TREND
 Trendstefan satsar allt på fyra kort:
BEETROOT BALANCE
Nu vill vi ha balans i livet. Färger- na hämtas från rotfrukter, som röd- betsrött, grönskålsgrönt. Enfärgat är ute, färgkombinationer gäller. I hemmen kommer färgade detaljer, det kan vara en röd lampknapp på en vit vägg eller ett målat tak. Gröna växter fortsätter att vara trendigt. Gullrankan är poplärare än någon- sin, och den är inte enbart fin. Den renar också luften i hemmet. Men årets inredningsväxt är parasollträ- det, och som en symbol för balans mellan själen och vetenskapen. Att jobba med händerna är viktig, men resultatet är oväsentligt. Det får bli som det blir, bara man gör något är det bra. Grövre tyg som linne och bomullstyg blir trendigt igen.
BALEARIC BREEZE
Semester, sol och sand mellan tårna - nu längtar vi. Men ny miljö, krog och uteliv är än så länge långt bort. Nu har vi fått nog av Skandinavien och vi vill till Medelhavet. Och de- sign à la Medelhavet är trendigt. En ”sandig” färgskala dominerar, med inslag av blått. Gärna en blå detalj som till exempel ett grafisk möns- ter på en kudde eller matta. Istället för att ta in naturen flyttar vi ut till den. Innemöblerna flyttas ut och nya, anpassade material kommer stort. Designen anpassas för väder och vind, och finmöbler gör sig fint utomhus. Torkade blommor sticker upp överallt, till och med i maten.
COMEBACK KID
Hämta hem 80-talets optimism, mycket färg och happy days. Barns- ligt, lekfullt och nostalgi. Vi lyssnar gärna på gammal musik, äter ”gam- mal” mat och hyllar husmanskos- ten. Vintage är tillbaka, vi vill ha gammalt och helst inte köpa nytt. Vi tänker i perspektiv av hållbarhet och konsumtion. Också lite 40-tal kikar in bland 80-talsvibbarna. Stora ro- sor och mönster är helt rätt. Livet är galet, men också spännande. Gläd- je, energi och aktivism gäller och de trendiga färgerna är ärtgrönt och lila.
SQUARE ONE
Nu vänder vi blad och ser mot fram- tiden. Vi tar sats från ruta ett, utan att gå för långt tillbaka i tiden. Fram- tid. Ajö till pandemin! Kulören är en gråskala med lite blått och lite brunt. Och svart är svart och vitt är vitt - allt med ny skärpa. Tydliga kon- traster, och det vita och det svarta är bärare av den nya tiden och trenden. ”Upcycling” är det nya heta, alltså att göra nytt av gammalt. Som ett skräp och sätt det på piedestal. Vi har producerat tillräckligt, och nu måste använda det vi redan har. Inredning- en är stramt och kontrollerad, och allt är återhållsamt och städat. Me- tall är materialet, både lackerat och rent. Mycket vitt igen, “clean anid shining”, och unikt och hållbart.
Så - svep nu till nästa sida och ta del av NCS färgprognos 2022+ som Kennet Vrågård presenterade på Sto- ra Trendagen 2021 i samarbete med Stefan Trendstefan Nilsson.
www.trendstefan.se
Den officiella bilden för Stora Trenddagen 2021. Inspirerad av rödbetan och grönkålen!
    16
COUNTRY SMART
     14   15   16   17   18