Page 30 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 30

 COUNTRYSMART • NÄTAUKTION
  30 000 kronor, säger Li Pamp.
Även intresset för samlarobjekt som serietidningar, böcker i få uppla- gor och analog teknik har ökat kraf-
tigt.
– Vi ser en koppling mellan det
ökade intresset för samlarföremål och det nyvunna auktionsintresset bland män. Traditionellt sett är det fler män som utforskar sitt intresse för samlar- föremål.
Årets Auktionsindex visar att he- minredning och möbler trendar hos auktionshusen. De vanligaste sök- ningarna från 2019, ”1950-tal” och ”Teak”, har nu ersatts av ”Skrivbord” och ”Soffbord”, vars antal sökningar har mer än fördubblats. Störst efter- frågan är det på rottingmöbler.
Som mest påtaglig är ökningen av sökningar efter trädgårdsmöbler. ”Trädgårdsbänk” har ökat med 225 procent och ”Utemöbler” med 178 procent jämfört med föregående år.
– En trolig anledning till nedgång- en är den sociala distanseringen som präglat året och avsaknaden av till- ställningar att visa upp sina fynd på.
Något som för första gången på många år avtagit under 2020 är efter- frågan på lyxvaror. Kanske ett bevis på att det som en gång varit värt nå- got för någon kan fortsätta att vara det hos någon annan. Flera gånger om, och det kan vara bytt som till nytt hur många gånger som helst.
www.auctionet.com www.auctionetacademy.com
”Vår lärarkår består av flera av landets främsta konst- och antikvitetsexperter, många av dem igenkända från media. Med spetskompetenser inom vitt skilda ämnen som konst, möbler, glas, pors- lin, vintage mode, allmoge, smycken och arkitektur är vi stolta över att kunna erbjuda en antikskola för alla.”
Li Pamp
    30
COUNTRY
SMART
  


   28   29   30   31   32