Page 28 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 28

COUNTRYSMART • NÄTAUKTION
 se hos män och unga. Statistiken visar en ökning med 60 procent för besökare i åldersgruppen 18 – 25 år, respektive 50 procent bland manliga besökare.
– Vi kan ana att det explosionsarta- de intresset bland unga vuxna rotar sig i ett miljötänk och viljan att inreda med begagnat. På auktion finns också möjlig- heten att få bra kvalitet till rimliga priser, säger Li Pamp.
Vad som är det rätta priset avgör marknaden, och det är auktionens styrka och fördel. Men för att veta hur ett före- mål sannolikt kommer att förhålla sig i händelse av att man sälja det vidare är kunskap en värdefull tillgång. Utbild- ning via onlinekurser är helt rätt i tiden, pandemi eller inte.
”Skandinaviska te- och kaffe- serviser lockar ett stort internationellt intresse och säljs till häpnadsväckande priser.”
– Vår Auctionet Academy en antiksko- la för alla. Våra kurser ges i mobilen, på datorn eller i det fysiska rummet. Inom kort kommer vi också att ha streamade föreläsningar.
Många har under det ovanliga året tillbringat mer tid hemma, vilket har väckt lusten att inreda, rensa och göra sig av med saker vi inte använder. Det har i sin tur avslöjat guldgruvor i svenska hem, då porslin har rönt ett stort intresse bland internationella köpare.
– Skandinaviska te- och kaffeservi- ser lockar ett stort internationellt intres- se och säljs till häpnadsväckande priser. Stig Lindbergs Pynta, Gustavsberg och Koralli, Arabia står högt i kurs just nu och delar ur serviserna har sålts för omkring
Mest påtaglig är ökningen av sökningar efter trädgårdsmöbler. ”Trädgårdsbänk” har ökat med 225 procent och ”Utemöbler” med 178 procent jämfört med föregående år.
    28
COUNTRY
SMART
  


   26   27   28   29   30