Page 27 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 27

  BYTT
SOM NYTT
COUNTRYSMART • NÄTAUKTION
 TEXT KRISTINA FRÖLING • FOTO DAVID THUNANDERI/ AUCTIONET.COM
 Bakom skåpluckorna i svenska hem finns serviser som väntar på nya ägare. Och när de väl släppts ut finns plats för fat, tallri- kar och koppar från någon annans hem att klicka hem. Det våras för nätauktionerna, och Li Pamp vet var guldgruvorna finns.
ntresset för nätauktioner har ökat markant under 2020, och allra mest bland unga. Hemin- redning, samlarföremål och trädgårdsmöbler ökar kraftigt samtidigt som intresset för lyxva-
ror minskar. Det har också visat sig finnas gömda guldgruvor i svenska hem, särskilt bland porslinsserviser. Allt enligt Auctio- nets årliga Auktionsindex. Allt fler vill också lära sig mer, och TV-programmet Bytt är bytt är stort uppskattat, och Li Pamp, intendent hos Auctionet, tvekande inte att tacka jag till att ta vid efter Karin Lasalow.
– Efter 25 år i branschen är det fan- tastiskt roligt att se intresset för att både köpa och lära om antikviteter och äldre föremål ökar.
Auctionet, den digitala marknadsplat- sen för auktioner, har under sina tio verk- samma år sålt mer än 1 100 000 föremål. Under 2020 har intresset för nätauktioner vuxit lavinartat, och antalet sålda före- mål har ökat med 26 procent jämfört med 2019. Framförallt syns ett stigande intres-
  COUNTRY
SMART
27
  


   25   26   27   28   29