Page 41 - Countrysmart Nr 2-2021
P. 41

Till en början användes en genom- skinlig flaska innan Curt Mast beslöt att använda sig av en flaska i jägargrönt för att få en koppling till jakt. Den gröna färgen skyddar dessutom likören bättre. Flaskans kantiga form beslöts efter att ha testat olika flaskformer genom att släppa ner dem på golvet för att undersöka håll- fastheten. På sidan av etiketten på flaskan finns en dikt från 1848 av Otto von Rie- senthal som handlar om jägarens uppgift och ansvar att skydda och vårda sitt vilt.
Det är alltså i Curt Masts spår som Malin Fränberg, Fredrik Löwenhamn och dagens Jägermeister ger sig ut i sko- gen för söka ingredienser till drinkar och laga kroppkakor på stormkök. Resultatet blir tre drinkrecept och en en variant på klassiska kroppkakor som passar bra att laga ute i det fria.
– Jag gillar att upptäcka naturen via mat. Min version av den klassiska kropp- kakan har fått en twist och passar särskilt bra att laga tillsammans med vänner på ett stormkök ute i naturen. Den lättlagade rätten, med Jägermeister-doftande fläsk, blir extra god att samlas kring efter att ha plockat ingredienser till drinkar i sko- gen. Det är enkelt och gott, säger Malin Fränberg, matkreatör, kock och fotograf.
Också bartender Fredrik Löwenhamn ser, precis som Curt Mast, det naturen har att erbjuda.
– Därför känns det naturligt att utfors- ka den närmre och leka med ingredien- ser som vi har nära till hands. Ett besök i naturen under hösten resulterade i de tre drinkarna From Hoods to Woods - en blandning av Berlins nattliv och de svens- ka skogarna, The Nordic Tiki Grogg – inspirerad av sjömännens rom-ransoner och den första groggen samt Golden Weed där ogräs blandas med norrländskt guld.
För att göra out door-looken ännu trendigare har Jägermeister nu skapat sin första internationella streetwear-kol- lektion: Best Nights. Med den har jägar- kulturen och naturen tagit sig in till stan, och≈ varför inte ta den tillbaka till sitt ursprung?
www.jagermeister.com
COUNTRYSMART • JÄGERMEISTER
   COUNTRY
SMART
41
     39   40   41   42   43