Page 10 - DBFM in exploitatie e-booklet
P. 10
alsmede (wederom) te laten weten waar men informatie zou kunnen brengen en waar men eerder juist behoefte aan extra kennis en ervaring van anderen heeft. Daarmee is meteen in aanzet een ontwikkeltraject duidelijk geworden. Zie voor de details daarvoor hoofdstuk 5: Follow-up en road map 2021.
Als eerder uiteen is gezet, was het uitdrukkelijk niet de bedoeling om projecten, laat staan personen, middels dit traject te beoordelen. We denken dat we hierin, met dank aan de constructieve en betrokken houding van alle betrokkenen, goed in zijn geslaagd. Er is niet met een beschuldigende vinger naar de ander gewezen, het is niet over zaken als ‘schuld’ en dergelijke gegaan; er is niet beoordeeld. De uitwisseling van ervaringen was steeds zakelijk, neutraal en met veel respect naar de anderen. Wat ongetwijfeld heeft meegeholpen was dat alle interviews en verstrekte informatie vertrouwelijk waren.
De enquêtes zijn door alle teams ingevuld; in totaal 30 keer vrijwel gelijk verdeeld vanuit Rijkswaterstaat en de marktpartijen. De video interviews hebben we allemaal -strak gecomprimeerd- dankzij de medewerking van iedereen kunnen afnemen in slechts drie maanden tijd en ook uit de hoge opkomst op het Mini Symposium, blijkt de grote mate van betrokkenheid van de geïnterviewden.
Dus in schema zag het traject er als volgt uit:
1. Voorbereidingen marktpartijen en Rijkswaterstaat, 2e helft 2019;
2. Fine-tuning opzet en aanpassing uitrol als gevolg van met name
corona, eerste helft 2020;
3. Start via enquêtes naar de Rijkswaterstaat- en de marktteams:
augustus 2020 (zie bijlage voor deze enquête);
4. Video interviews als opvolging van de enquêtes gedurende
september-november 2020;
5. Mini-Symposium met daarin de resultaten van de evaluatie voor
alle geraadpleegde teams en via een poll een prioritering en
___________________________________________________________________________
10