Page 5 - book-05.7.23
P. 5

מחברת ההצלחה שלכם:
אני מזמינה אתכם ליצור לעצמכם את מחברת ההצלחה שלכם, שתלווה את התהליך האישי שכל אחד ואחת יעברו.
במחברת נתרגל את הנחות הייסוד שנלמד בעזרת הערכה. בכל שבוע, נתמקד בהנחת הייסוד שלמדנו, נתרגל אותה ונשים לב באיזו סיטואציה בחיי היומיום היא עלתה. במחברת נוכל ללמוד לסדר את המחשבות והמשימות שלנו, על מנת לייעל את הזמן שלנו.
לא אחת, אנו מלאים במשימות שעלינו לבצע ואנחנו מוצאים את עצמנו דוחים אותן שוב ושוב, ועל ידי כך אנו חווים עומס גדול, תחושה שאנו לא מספיקים דברים, ואנו בעצם נכנסים ללופ מחשבתי מתיש ומעייף. אלו משימות למשל? לשטוף את הרכב, ללכת לקניות, לעשות טסט לרכב, לסדר את הביטוחים, להתקשר לספק אינטרנט, לדבר עם ספק הכבלים, להחליף את הנורה שנשרפה, לתלות את המדף החדש וכו' וכו'.... כל אותן משימות שמשום מה אנחנו לא מגיעים אליהן עד הרגע האחרון ולפעמים גם מעבר לו. על כמה כאילו חשבתם ממש עכשיו? אז איך מסדרים את המחשבות ומספיקים לעשות את הדברים שאנו לא מגיעים אליהם ו"תופסים" לנו מקום במוח במחשבות ומשימות "מעיקות"? על מנת לפנות מקום ממחשבות "מעיקות" למחשבות "מועילות", אנו נרשום בכל שבוע את כל המשימות שעלינו לעשות ועדיין לא עשינו. גם את המשימות הגדולות, וגם את המשימות הקטנות. הכל הכל הכל!! בכל שבוע, נבחן את הרשימה )שתמנה המון המון משימות( ונשאל את עצמנו "איזו משימה אפשרי עבורי לבצע כבר היום"? לבצע אותה, ולסמן אותה כבוצעה! "איזו עוד משימה אפשרית עבורי לבצע"? וכך הלאה.... מתחילים מהמשימות הכי קלות לביצוע, וכך נוכל "למחוק" מהמוח שלנו עמס מחשבתי מיותר! נהדר, לא? נלמד כיצד בונים מטרה/משפט חיובי ומעצים )ראה: תת המודע בעמוד 10( הכללים ליצירת מטרה/משפט מעצים הם:
משפט בזמן הווה – אומרים אותו כאילו הוא קורה "כאן ועכשיו" משפט חיובי – לומר מה כן רוצים, ולא מה לא רוצים משפט מדיד – מתי? כמה?
למשל: "בקיץ הקרוב אני יורד 5 קילו במשקל" )ולא: "אני רוצה לרדת במשקל... מתי? כמה? לא ברור...(





























































































   3   4   5   6   7