Page 28 - OH15
P. 28

 'In de kantine is alles aanwezig voor een goede lunch.'
Michel Hazelbag (28), process controller operations bij APM Terminals Maasvlakte ll
''Nee, we hebben geen hippe koffiebar in de straat, of een lunchroom voor een belegde boterham tussen de middag. Het dichtstbijzijnde restaurant is 5, 6 kilometer verderop. Maar we hebben een heel goede kantine, met een assortiment met voor ieder wat wils. We komen niets tekort bij APM. En anders neem je je brood mee vanuit huis. Geen issue toch?
Werken op de Maasvlakte brengt voor mij alleen maar voordelen met zich mee. Ik woon in Brielle. Vanaf Brielle naar de Maasvlakte hoef je maar 5 kilometer over de snelweg. Ik sta nooit in de file. Ik heb veel vrije tijd:
we werken 32 uur per week, in ploegen. Als je een rijk sociaal leven hebt, is een dergelijke constructie ideaal. De arbeidsvoorwaarden zijn bij APM uitstekend, en er zijn -voor mij- doorgroeimogelijkheden. Die uitdaging heb
ik nodig om het leuk te blijven hebben. Voor 2026 is de terminal van APM twee, drie keer zo groot als nu. Naar
die uitbreiding kijk ik enorm uit. Elke verandering brengt nieuwe inzichten met zich mee. Ik vind dat leerzaam. Pauzeren met een duik in de Noordzee? Het strand ligt net iets te ver weg om daar in de pauze heen te gaan, maar op de terugweg doen we er met elkaar weleens een drankje.
Ik ben door vrienden getipt over APM. Als student bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit was ik het zat dat ik aan het eind van elke maand opnieuw krap bij kas zat. Ik heb iedereen aangeschreven die ik kende met de vraag: waar kan ik een baan, bij voorkeur in de logistieke sector, vinden die loont? Ik heb vervolgens een open sollicitatie gestuurd naar APM. Er waren twee functies beschikbaar, voor die van process controller operations had ik de beste papieren en skills.
Een process controller is een dispatcher+. Wij doen
net iets meer dan dispatchers. Wij beheren het volautomatische systeem vanaf het moment dat de containers van de grote schepen zijn gelost. Wij hebben de juiste acties uit te zetten. Nee, ik heb geen spijt dat ik na mijn master gestopt ben met studeren.”
28 • ONZE HAVEN
   26   27   28   29   30