Page 5 - OH15
P. 5

 Foto: Lennaert Ruinen
VOORWOORD
Nergens is de wereld zo in beweging als in de Rotterdamse haven. Nergens worden dagelijks zulke megasprongen gemaakt als in onder andere de Botlek, Europoort en op de Maasvlakte. Innovaties volgen elkaar in recordtempo op. Wie vooruit wil, wie liever bezig is met morgen dan met gisteren, die kijkt er zijn of haar ogen uit.
Dat geldt ook voor de mensen waarmee we voor
deze gloednieuwe editie van Onze Haven in gesprek gingen. Nummer 15 alweer! Of het nu gaat om Evelien Bras die zich met Stichting FERM inzet voor de cyberweerbaarheid- en veiligheid van de Rotterdamse haven of fotograaf Roderik van Nispen die ons door de prachtige documentaire foto’s die hij maakt letterlijk een kijk geeft in de wondere wereld van de haven. We hebben ons wederom ingezet om voor een inspirerende en gevarieerde editie van Onze Haven te zorgen. En of je nu op vakantie gaat of deze zomer in Nederland geniet van de tropische temperaturen, we zijn ervan overtuigd dat je van de verhalen in dit magazine geniet. Doe er je voordeel mee!
Ondernemer Dennis de Roo, die naar eigen zeggen in zijn reservetijd leeft, deelt in deze editie zijn indrukwekkende verhaal. Hij was de beoogde opvolger van Van Donge & De Roo, één van de grootste logistieke dienstverleners
in de Rotterdamse haven, maar asbest gooide iets te letterlijk roet in zijn leven. In zijn reservetijd zet Dennis de laatste puntjes op de i.
Ook gaan we in gesprek met Maaike Spee, één van de zes vrouwelijke loodsen van het Nederlands Loodswezen in de Rotterdamse regio. Vijf jaar geleden gooide ze het roer om en begon aan haar opleiding tot loods. Nu vaart ze als stuurvrouw aan boord van de grootste schepen naar de mooiste plekken ter wereld. Met bijbehorende avonturen!
Vanzelfsprekend staan we in deze editie ook weer stil
bij het schrijnende tekort aan werknemers in de haven.
De banen liggen voor het oprapen, maar dat geldt
helaas nog steeds niet voor iedereen. Neem bijvoorbeeld vluchtelingen en statushouders. Max Sips, oprichter van bemiddelingsbureau Port of Opportunities, zet zich niet voor niets in voor deze mensen en vertelt in deze editie van Onze Haven hoe Port of Opportunities mensen begeleidt naar een duurzame baan die past bij hun situatie en kwaliteiten. Petje af.
Geniet van de verhalen en de zomer. Veel leesplezier!


   3   4   5   6   7