Page 49 - Demo
P. 49
Farkındayız Farklıyız Üniversite Bülteni - Sayı 2
Bilimleri Medresesini açtığını aynı şekilde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ün de sağlık alanına hususi önem verdiğini söyledi. Gökçe, sağlığa bugün de önem verildiğini ve bu kapsamda kronik hastalıkların yönetiminde olduğu gibi diyabet hastalığının yönetiminde de Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 2011 yılında Diyabet Parlamentosunun kurulduğunu sözlerine ekledi.
İKÇÜ SBF’den Diyabetten Korunma Bilincine Katkı...
Sempozyum Başkanlarından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Derya Özer Kaya; Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 2011 yılında kurulan Diyabet Parlamentosu’nun 2020 vizyonuna uygun olarak diyabetin etkin tedavisi, organ hasarlarının önlenmesi, hastaların yaşam kalitesinin arttırılması ve yaşam boyu diyabetten korunma bilincinin geliştirilmesi için Sağlık Bilimleri Fakültesi olarak yola çıktıklarından bahsederek, bu amaçlar çerçevesinde önce kampüste çeşitli etkinlikler yaptıklarını söyledi.
Türkiye’de İlk Diyabet Hemşireliği Tezli Yüksek Lisansı...
Sempozyumun başkanlarından İKÇÜ SBF İç Hastalıkları ve Diyabet Hemşireliği Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Elif Ünsal Avdal ise diyabetin farkında olan bir üniversite olarak İKÇÜ’nün Türkiye’de ilk kez Diyabet Hemşireliği Tezli Yüksek Lisans programı açtığını ve bu anlamda birçok üniversiteye örnek teşkil ettiğini ifade etti.
Diyabet Global Bir Sorun...
Sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılan İKÇÜ Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Barış Önder Pamuk da diyabetin global bir sorun haline geldiğini ve toplumların geniş bir kesimini ilgilendirdiği, diyabetin gelişebilecek komplikasyonlarına karşı önceden önlemlerin alınmasının önemli olduğunu söyledi. Dört ayrı oturumun yapıldığı sempozyum, Ege Diyabetliler Derneği Başkanı Gamze Bakkallar’ın, kendi deneyimlerini aktardığı “Tip 1 Diyabetli Bireyin Başarı Öyküsü” başlıklı sunumuyla sona erdi.
43