Page 47 - MAKSİMUM BİZ | NİSAN 2021
P. 47

 bilgiler ve haberler gelsin diye Merkür’e gidiyorlar. Şimdilerde hani iletişim gezegeni olarak bildiğimiz Merkür’e... Dördüncü gün ise bugünün dünyasında şans ve bolluk gezegeni dediğimiz, Arapça’da “müşteri” anlamına gelen Jüpiter’e gidiyorlar. Ve ondan bolluk, bereket istiyorlar.
Ve haftanın beşinci günü İştar tapınağına gidiyorlar yani bizim Venüs’e. Aşk ve müzik tanrıçası olan Venüs... Hafta boyunca onlara yol gösteren tanrılara teşekkür etmek için haftanın beşinci gününde Venüs tapınağında ilahiler okuyup, dans ediyorlar.
Haftanın altıncı gününde ise Satürn’e gidiyorlar. Burada haftanın bilançosunu çıkarıp, analiz ediyorlar. Bugün onların toplantı günü. Farklı şehirlerden gelen tüccarlarla buluşma, yeni fikirler geliştirme günü. Ve son gün Şamaş (Şems) günü gelir, yani Güneş. Aslında bu tapınakları sırayla gezerken, gökteki gezegenlerin mesajlarını okuyorlar
ve onlara bir anlam yüklüyorlar... Diyorlar ki bizler her bir insan karanlıktan (Ay) gelip aydınlığa (Güneş) gitmeye çalışıyoruz
bu dünyada. Ve bunu gökte o dönemde görebildikleri 7 gezegen ile yapıyorlar. Böylece bir döngüyü Ay ışığı ile başlatıp Güneş ışığı ile tamamlıyorlar.
Günümüzde çok sık duyduğumuz birçok kavramın nasıl ve nerede ilk kullanılmaya başladığını çoğu zaman bilemiyoruz, bilemediğimiz için de derinliğini anlayamıyoruz.
Astroloji de bu şekilde pek anlaşılamayan konulardan
biri. Onu günlük burç yorumu veya sadece geleceğe dair ön görülerde bulunmaya çalışan bir teknik sanabiliyoruz. Bazı bilgiler çok değerlidir ve her dönemin kendi toplumsal ihtiyaçlarına göre kaybolmadan tekrar tekrar şekillenir.
Ben de bu yazımda astrolojinin çıkışının başlarına gitmek ve bizim sandığımızdan başka incelikleri ve derinlikleri olduğunu ve tam da bizim coğrafyamızdan doğduğunu yazmak istedim.
Ve yine başladığım dizelerle bitireyim: İnsan yaşadığı yere benzer / O yerin suyuna, o yerin toprağına benzer...
 maksimumbiz 45
























































































   45   46   47   48   49