Page 13 - Demo
P. 13

        Utstyr
Når jeg kommer til sykehjemmet, har jeg med meg en verktøykasse
full av tegneredskaper, en rull med kraftpapir og en mappe med ark. Arkene er kuttet til med tanke på å passe inn i en eventuell bok senere. Verktøykassen inneholder oljepastell, tynne tegnepenner, blyanter, tusj og fargeblyanter. Jeg bruker oljepastell fordi de er myke og gir mye farge som syns godt. Kraftpapir er billig og fås på rull i ulike bredder, og det tåler mye. Jeg har et fotoarkiv med bilder av mennesker, natur, dyr, hus og annet, som stadig utvides. Arkivet har også diverse utklipp fra magasiner og gamle bøker, ord og setninger, og avklipp/rester av dekorativt papir. Jeg velger ut bilder og annet som er relevante for den enkelte gruppe eller deltaker, etter behov.
Tegneaktiviteter – begrepsavklaring
Jeg har også med meg en erfaringsbank full av ulike tegneaktiviteter. Noen kan gjøres i fellesskap, andre to og to eller slik det naturlig ut- vikler seg rundt bordet. I prosjektet er jeg opptatt av både tegning som objekt og tegning som praksis og det rommet som oppstår imellom – når den fysiske tegnehandlingen driver tegningen fremover.
Jeg bruker begrepet tegneaktivitet om tegnehandlingene vi gjør. Jeg kunne valgt andre ord, som oppvarmingsøvelse, tegneøvelse eller tegneoppgave, men ingen av disse ordene er presise beskrivelser av det vi skal gjøre. Ordet tegneaktivitet vektlegger selve handlingen heller enn resultatet, i motsetning til en øvelse man gjør for å trene og for
å bli bedre. Jeg gir heller ikke deltakerne en oppgave de skal utføre, men jeg har en intensjon og har satt en ramme. Ut fra den intensjonen handler vi og ser hvor tegneaktiviteten tar oss.
Jeg bruker også begrepet tegneflyt, eller at «tegningen tegner seg selv» (Højlund, 2011), det vil si at selve tegnehandlingen driver tegne- ren og tegningen videre.
 13
        

























































































   11   12   13   14   15