Page 13 - SportKontakt 4-20
P. 13

pagina 7
  Lyra – Schipluiden 1 – 1
 Lyra is , na de wedstrijd tegen streekge- noot Schipluiden, al weer koploper af in de 3e klasse B.
KMD is de nieuwe koploper, na een 1-0 winst op Monster en Lyra deelt met 1 punt minder de 2e plaats. Het resul- taat gisteren was enigszins geflatteerd, want Lyra mocht niet klagen met een gelijkspel! Dat kwam enerzijds door een aantal geblesseerden, zo konden Ray- mon Kouwenhoven, Yoshi Malinka en Rik Kiela niet aan de start verschijnen wegens blessures, maar was Johan Vos- kamp genoeg hersteld van zijn ham- stringblessure om te beginnen.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Khalid el Menkouzi, John Lagerwerf, Laurens v. Marrewijk , Tom v. Os, Ash- win Scheffers, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Raymond v.d. Akker, Johan Voskamp, Robin Vijverberg en Raymond Hanemaaijer.
Onder leiding van een rustig fluitende arbiter Fonseca uit Spijkenisse, startte Lyra voortvarend , maar ook Schiplui- den klopte nadrukkelijk aan de poort. De eerst goede acties kwamen voorna- melijk van Schipluiden , maar doelman Menkouzi hield vooralsnog zijn doel schoon. Lyra viel vaak te gehaast aan, waarbij wel goed gebruik werd gemaakt van de snelheid van Marc den Toom. Het duurde tot de 30e minuut voordat Lyra echt gevaarlijk werd, Mike Brugge-
ling knalde van dichtbij hard tegen de lat.
Maar ook de doelpogingen van Schi- pluiden verdienden alle aandacht van de Lyra defensie!! De rust brak aan met een 0-0 stand.
Direct na de rust werd Raymond Hane- maaijer gewisseld voor Luke Boe- ters en zo waar kwam Lyra even daar- na aan de leiding. In de 53e minuut beging de keeper van Schipluiden een fout, die werd afgestraft door Johan Voskamp, 1-0. Gezien het spelbeeld was deze voorsprong van Lyra nauwe- lijks verdiend te noemen. Maar in de 57e minuut maakte Schipluiden al weer
gelijk, 1-1, dus lang heeft Lyra niet van die voorsprong kunnen genieten. Schi- pluiden viel fel aan om aan de leiding te komen, maar met kunst en vlieg- werk wist Lyra de 1-1 stand te bewaren. In minuut 66 werd Raymond v.d. Akker nog gewisseld voor Jari v. Dijk. Schi- pluiden claimde een penalty in de 70e minuut wegens vermeend hands, maar gelukkig voor Lyra ging de scheidsrech- ter daar niet in mee. In de 79e minuut kwam Ruud Bijl in het veld voor Mike Bruggeling, maar veel veranderde dat niet aan het spelbeeld.
Schipluiden was de ploeg die de mees- te aansprak kon maken op een voor- sprong, maar de 1-1 stand bleef tot het einde op het scorebord staan.
Lyra speelt a.s. dinsdag in Hoogvliet voor de beker tegen Meeuwenplaat en a.s. zaterdag de uitwedstrijd tegen DSVP uit Pijnacker. De wedstrijd bal was geschonken door P. Buitelaar Adminis- tratiekantoor, speler van de week was Rens v.d. Hoorn en man of the match was Robin Vijverberg.
 Speler van de week:
Mijn naam is Rens v.d. Hoorn, ik ben geboren op 14-6-2009. Mijn vader is Pim, mijn moeder is Mariska. Ik heb 1 zus, zij heet Sara. Ik zit in groep 7 van de Prins Mauritsschool bij juf Suzanne en juf Rosanne. Ik vind gymnastiek van meester Wesley het leukst, taal en begrijpend lezen vind ik niet zo leuk. Ik wil later, als het kan, profvoetballer worden. Ik speel in de JO 11-1 als middenvelder, Ajax is mijn favoriete club. Mijn pappa is hoofdtrainer van Lyra, hij plaagt mij veel en van hem moet ik altijd te vroeg naar bed. Mijn prognose voor de wedstrijd Lyra-Schipluiden is 3-1. Ik bedank Lyra en speciaal mijn begeleider Khalid el Menkouzi voor de leuke middag die ik heb gehad!