Page 15 - SportKontakt 4-20
P. 15

pagina 8
  Lyra loopt tegen eerste nederlaag op!!
Lyra moest gisteren in Pijnacker voor het eerst dit seizoen de punten aan DSVP laten. Dat is op zich vervelend, maar toen alle uitslagen na afloop bekend werden, bleek dat Lyra zich op een gedeelde tweede plaats heeft gehandhaafd, samen met DWO met 11 punten en met 1 punt achterstand op koploper KMD.
Een verklaring voor de nederlaag van Lyra zou kunnen liggen aan het feit dat te veel Lyra basisspelers ontbraken wegens blessures en het team daardoor te verzwakt was om voldoende tegen- stand te bieden. Dat wil niet zeggen dat de vervangers er niets van bakten, nee ze deden hun uiterste best, maar al met al was de Lyra teamprestatie niet vol- doende om DSVP van de zege af te hou- den.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende spelers:
Khalid el Menkouzi, Raymon Kouwenho- ven, Tom v. Os, Laurens v. Marrewijk ,
Frank v.d. Steen, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Raymond v.d. Akker, Ray- mond Hanemaaijer, Robin Vijverberg en Luke Boeters.
Lyra werd direct na het begin zwaar onder druk gezet door DSVP en er kwa- men diverse mogelijkheden , waar- van de meeste konden worden voor- komen door een goed keepende Kha- lid el Menkouzi. Het duurde tot minuut 27 voordat DSVP de leiding nam, 1-0. In de 36e minuut werd een fikse overtre- ding op Raymond Hanemaaijer gemaakt hetgeen DSVP een gele kaart opleverde, gegeven door arbiter Ifrandi uit Wad- dinxveen, die een goede wedstrijd floot.
Na de rust werd Mike Bruggeling gewis- seld voor Ruud Bijl en kwam Lyra gelijk goed weg toen DSVP een grote kans miste. In de 55e minuut schoot een speler van DSVP nog op de lat en werd Raymon Kouwenhoven gewisseld voor Mike v. Os. In minuut 70 juichte ieder- een die Lyra een warm hart toedroeg
omdat het leek dat Robin Vijverberg de 1-1 zou maken maar jammer genoeg schoot hij tegen de paal. Lyra drong aan en zette DSVP met de rug tegen de muur. Maar een doelpunt scoren zat er niet in en de oude voetbalwet zegt altijd: Scoor je niet dan krijg je ze tegen!! Dat gebeurde helaas voor Lyra in minuut 82, DSVP scoorde vrij gelukkig bij een uit- val de 2-0. De wedstrijd leek gespeeld, maar door het aandringen van Lyra ont- stond er ruimte voor de counters van DSVP, maar er werd verder niet meer gescoord.
Achteraf bleek de schade dus mee te vallen, maar we hopen dat de gebles- seerden zich weer gauw in het team melden. A.s. zaterdag speelt Lyra de thuiswedstrijd tegen Ariston uit Delft.
Lyra 2 verloor teleurstellend met 1-2 van GDA 2.