Page 11 - Lyra 12-2022
P. 11

pagina 6
  Verzwakt Lyra 1 laat de punten bij DWO
 Een uitermate verzwakt Lyra moest gis- teren bij DWO in Zoetermeer de pun- ten achterlaten. Als je vantevoren weet dat slechts Kenny Lipman, Tom v. Os, Robin Vijverberg, Jari v. Dijk en Jesse Schelvis als regelmatige 1e elftalspelers beschikbaar waren, dan weet je dat het een lastige wedstrijd gaat worden.
Maar toch ook een woord van dank naar de wisselspelers van Lyra 2 en Lyra O19 voor hun bereidheid om in te vallen. Waarom die matige beschikbaarheid van de reguliere 1e elftal spelers? Dan kunt u denken aan schorsingen, bles- sures en/of vakanties. Vooral die laat- ste reden gaat er bij heel veel mensen niet in, maar je hebt als coaches daar- mee maar rekening te houden. Daarom kwam het trainersduo v.d. Hoorn/Jan- sen tot de volgende elf:
Doel: Kenny Lipman,
Achter: Bas v.d. Hoeven, Tom v. Os, Frank v.d. Steen en Remco v. Velden, Midden: Jesse Schelvis, Robin Vijver- berg en Sam de Brabander,
Voor: Julian du Chatenier, Jari v. Dijk en Robin Spreen.
Verder kwamen in het verloop van de wedstrijd nog de volgende spelers in aktie: Bas Berkhout, Bram Weijs, Stef
v.d. Wel en Jarno v. Koppen. Over wed- strijd kunnen we kort zijn: Lyra heeft alleen maar pogingen gedaan om DWO tegen te houden, dat is gezien de eind- stand redelijk gelukt, 2-0 voor DWO. Scheidsrechter v. Vugt floot een goede wedstrijd zonder kaarten.
Fotograaf was afwezig afgelopen zater- dag - foto is van de heenwedstrijd
 Lyra 1 wederom puntloos na wanvertoning
Lyra heeft binnen 1 week de tweede nederlaag geleden tegen Schipluiden met 1-3. Daar zag het in het begin van de wedstrijd niet naar uit, beide ploe- gen hielden elkaar redelijk in even- wicht. Sterker nog, na acht minuten was het al raak voor Lyra via Tom v. Os. De Lyra aanhang hoopte op een goed resul- taat na de teleurstelling van afgelopen zaterdag tegen DWO. Maar allengs werd Schipluiden beter en ging Lyra zwakker presteren. Gelukkig stak doelman Ken- ny Lipman goed in vorm, zodat een aantal kansen van Schipluiden teniet gedaan konden worden. Direct na rust maakte Schipluiden vanaf de aftrap gelijk, 1-1. Dat verontrustte Lyra der- mate, dat de voetbalprestatie geleide- lijk zwakker werd. De overtuiging en de wil om te winnen ontbrak steeds meer, zeker toen Schipluiden de meer dan verdiende 1-2 liet aantekenen in minuut
63. Kreeg Lyra dan geen enkele kans? De kansen die het kreeg, werden jam- merlijk gemist en in minuut 76 scoor- de Schipluiden de 1-3 en was alle verzet van Lyra gebroken. Scheidsrechter Jon- geneel, die een goede partij floot , zon- der kaarten, trok geen blessuretijd meer bij ,want het was duidelijk dat Lyra deze avond geen potten zou kunnen breken. Als Lyra de laatste wedstrijden zo blijft presteren als afgelopen week, dan ein- digt het seizoen heel teleurstellend, zonder enige prijs.
De volgende wedstrijd van v.v. Lyra 1 is de uitwedstrijd tegen FC Skills/Wate- ringse Veld. Dan zal er uit een ander vaatje moeten worden getapt om een afgang te voorkomen!!
Lyra 3 won de belangrijke wedstrijd tegen concurrent Oliveo met 2-1.