Page 13 - Lyra 12-2022
P. 13

pagina 7
  Grote nederlaag Lyra 1
 Lyra 1 leed opnieuw een nederlaag, de derde op rij. De wedstrijd tegen FC Skillz gaf het volgende beeld te zien: In de eerste helft kon Lyra het nog redelijk bijbenen, maar de tweede helft begon desastreus. Binnen enkele minuten was het 4-0, mede door verdedigende fou- ten van de Lyra defensie. Daarna liep FC Skillz uit naar een regelmatige, maar wat groot uitgevallen overwinning. Daarmee kun je rustig zeggen dat Lyra het even helemaal kwijt is. Met nog wedstrijden thuis tegen KMD, uit tegen Quick Steps en thuis tegen Duindorp in het vooruit- zicht, kan men het ergste vrezen. Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Doel: Kenny Lipman,
Achter: Dennis Voskamp, Tom v. Os, Bas v. Hoeven en Rik kiela,
Midden: Jesse Schelvis, Robin Spreen en Robin Vijverberg,
Voor: Jari v. Dijk, Thom Kuyvenhoven en Remco v. Velden.
Scheidsrechter was de heer Ditz, die een prima wedstrijd zonder kaarten floot. In de 30e minuut viel Tom v. Os met een enkelblessure uit, hij werd ver- vangen door Mike Bruggeling. In minuut 80 werd Jari v. Dijk nog vervangen door
Stef v.d. Wel. Beste man aan Lyra zijde was Kenny Lipman, jeugdspeler Robin Spreen gaf aan veel mogelijkheden te hebben voor de toekomst.
Lyra 2 verloor met 0-3 tegen DSVP.
Kampioenswedstrijd LYRA JO15-1
 A.s. zaterdag speelt LYRA JO15-1 voor het kampioenschap tegen VELO JO15- 2. Bij een gelijkspel zijn de mannen van Jesse en Ronald kampioen in de hoofd- klasse en mogen ze via de nacompetitie proberen om naar de landelijke 6e divi- sie te promoveren. De laatste keer dat een jeugdteam dit presteerde en hierin
actief was waren de ouders van de hui- dige spelers nog tieners..
Ondanks een seizoen vol tegenslagen met veel (langdurige) blessures waar- door een groot deel van de selectie- spelers minuten moesten maken wordt dit dan ook het kampioenschap van het collectief. Na 7 overwinningen en
1 gelijkspel moet het zaterdag dus gaan gebeuren.
De wedstrijd begint zaterdag om 09.30 uur op veld 1 van ons eigen Lyranello dus kom massaal de jongens steunen, ze verdienen het!