Page 11 - SportKontakt 3-2020
P. 11

pagina 6
  Lyra koploper na zege op MVV
 Wie in de aanloop naar de burenru- zie met MVV uit Maasland gezegd zou hebben dat Lyra na afloop koploper zou zijn, zou direct voor gek zijn verklaard! Maar niets is minder waar, Lyra is na de zege op MVV koploper in de 3e klas- se B. Lyra had te kampen met een aan- tal afvallers: wegens blessures konden Raymon Kouwenhoven , Johan Voskamp en Yoshi Malinka niet spelen, met daar- bij nog de geschorste Raymond Hane- maaijer , zodat het vertrouwen vooraf aan de wedstrijd niet al te groot was.
Het trainersduo v.d. Hoorn/Jansen begon met de volgende elf:
Khalid el Menkouzi, John Lagerwerf, Laurens v. Marrewijk, Tom v. Os, Rik Kiela, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Raymond v.d. Akker, Ruud Bijl, Robin Vijverberg en Luke Boeters.
Al na 6 minuten was het raak: uit een vrije trap van Rik Kiela scoorde Robin Vijverberg fraai de 0-1. Een aantal minu- ten later scoorde Lyra opnieuw, maar de assistent-scheidsrechter van MVV vond dat toch te gortig en vlagde volkomen ten onrechte voor buitenspel! Scheids- rechter Monteny nam het vlagsignaal helaas over. Vooral met Marc den Toom had de MVV defensie erg veel moeite, Lyra kreeg verschillende goede moge-
lijkheden om de score op te voeren. In de 37e minuut maakte MVV na een defensiefout van Lyra de 1-1, een stand die op dat moment niet verdiend was.
Na de rust werd Luke Boeters gewisseld voor Erwin Zeestraten ,van wie velen hoopten dat hij wel weer een doelpunt zou maken. Mike Bruggeling ontving een gele kaart, maar in de 51 e minuut was Erwin Zeestraten aan de beurt. Hij reageerde attent op een assist van Ruud Bijl en scoorde de 1-2!!
In minuut 70 speelde de keeper van MVV de bal rechtstreeks in de voeten van Marc den Toom, die dit cadeautje helaas voor Lyra naast schoot. Kort hier- na werd Ruud Bijl nog gewisseld voor Sam de Brabander, die in de 84e minuut geel kreeg. MVV viel uit alle macht aan om een punt te redden, maar met rus- tig verdedigen kon Lyra de gelijkma- ker voorkomen. In de slotminuten werd Marc den Toom nog gewisseld voor Mike v. Os , maar Lyra kon de overwin- ning over de streep trekken.
Na afloop bleek dat de wedstrijd Mon- ster-Duindorp bij een stand van 1-1 is gestaakt, en dat KMD met 2-1 verloor van Schipluiden. Lyra is dus na 4 wed- strijden de trotse koploper. En zegt het spreekwoord niet: een goed begin is het halve werk!
Lyra speelt a.s. zaterdag de thuiswed- strijd tegen Schipluiden. Uw steun is weer van harte welkom!!
Lyra 2 won met 2-4 bij Duindorp en Lyra 3 won met 6-0.
Al met al een goede zaterdag voor de Lyra selectie!!!