P. 9

pagina 5
  Lyra wint één punt in de derby tegen Monster!
 Lyra speelde gisteren de derby tegen Monster met als inzet welke Westland- se ploeg de hoogste ogen zou gooien. Welnu, na een spannende strijd heeft Lyra één punt gewonnen en Monster er twee verloren.
Vooral in de tweede helft was Monster voortdurend Lyra de baas, maar ver- zuimde te scoren. De Lyradefensie wist met kunst- en vliegwerk de 1-1 stand overeind te houden, waarbij vooral de naam van doelman Khalid el Menkouzi genoemd moet worden. Dat hij tot ‘man of the match’ zou worden verkozen, ver- baasde niemand.
Lyra trad met de volgende spelers aan: Khalid el Menkouzi, Yoshi Malinka, Ray- mon Kouwenhoven, Tom v. Os, Rik Kiela, Mike Bruggeling, Marc den Toom, Robin Vijverberg, Johan Voskamp, Luke Boeters en Raymond Hanemaaijer.
De eerste helft golfde het spelbeeld nog heen en weer, met over en weer goe- de mogelijkheden voor Lyra en Mon- ster. Opvallend was wel dat Monster een fysiek stevig spelletje speelt, waar Lyra niet altijd een afdoende antwoord op had. Zo ontving Johan Voskamp in de 21e minuut geel, maar de scheidsrech- ter, de heer de Winter uit Rozenburg, was vaak te coulant in het beoorde-
len van de overtredingen die op Johan werden gemaakt. Daarbij raakte Yoshi Malinka al in de 29e minuut geblesseerd en kwam John Lagerwerf hem vervan- gen. In de 37e minuut scoorde Lyra toch nog vrij onverwacht: Raymond Hane- maaijer scoorde met een hard schot de 1-0. Vlak voor rust ontstond er aan de zijlijn een opstootje, en Monster spe- ler zou een Lyra speler een klap heb- ben verkocht: scheidsrechter de Winter deed dit incident af met een gele kaart voor de Monster speler.
Na de rust, waarin Johan Voskamp zich had laten vervangen door Stef Koene, scoorde Monster een buitenspel doel- punt en kreeg Raymond Hanemaaijer zijn eerste gele kaart. Monster viel fel aan en raakte zelfs een keer de lat, maar de 1-1 viel pas in de 66e minuut door een penalty. De slotfase brak aan met een nog feller aandringend Monster en een Lyra dat zich met hand en tand ver- dedigde.
In de 89e minuut kreeg Raymond Hane- maaijer zijn tweede gele kaart, na het overbodig wegtrappen van de bal en kon vertrekken. Direct hierna kreeg Monster een enorme kans om de over- winning te behalen, maar gelukkig voor Lyra faalde Monster. Zo bleef de 1-1 stand op het scorebord staan, voor Lyra een goed resultaat en voor Monster twee punten te weinig.
De bal was geschonken door P. Looije Verpakkingen
A.s. zaterdag speelt Lyra in Maasland tegen MVV 27. Zorg dat U er bij bent!
Lyra 2 speelde tegen MVV 27 2 en behaalde een 3-3 gelijkspel na een 0-3 achterstand!
 Speler van de week:
Tygo Hartman
Mijn naam is Tygo Hartman, ik ben geboren op 17-10-2009. Mijn vader is Robbert, mijn moeder is Angelique. Ik heb één broer, hij heet Liam. Ik zit op basisschool de Achtsprong in groep 6 bij juf Caro- line en juf Trudy. Ik vind taal niet zo leuk, maar rekenen vind ik erg leuk, want ik kan dat goed! Mijn elftal heeft tegen Verburch gespeeld en met 4-4 een gelijkspel behaald. Ajax is mijn favorie- te club, daarom wil ik later daar graag spelen! Ik speel het liefst op de rechts voor positie. Mijn prognose voor vanmiddag is: Lyra-Monster 1-1. Ik bedank Lyra en mijn begeleider Tom v. Os voor de leuke middag die ik heb gehad!!