Page 108 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 108
Pe măsură ce ne continuăm mijlocirea pentru alţii, s-ar putea să descoperim că ascultarea noastră de Dumnezeu în ce privește mijlocirea îi va costa pe cei pentru care mijlocim mai mult decât am crezut vreodată. Pericolul acestui fapt este că începem să mijlocim cu un sentiment de compasiune faţă de cei pe care Dumnezeu îi ridica treptat la un nivel total diferit ca răspuns direct la rugăciunile noastre. Ori de câte ori încetăm să ne identificăm cu interesul și preocuparea lui Dumnezeu faţă de alţii și începem să avem compasiune emoţională faţă de ei, legătura vitală cu Dumnezeu dispare. În cazul acesta, compasiunea și preocuparea noastră faţă de ei au devenit un obstacol în legătura noastră cu Dumnezeu, iar aceasta reprezintă o mustrare deliberată faţă de El.
Este imposibil să avem o mijlocire vie și vitală dacă nu suntem animaţi de o siguranţă desăvârșită și absolută cu privire la Dumnezeu. Și cel mai mare distrugător al acelei relaţii sigure cu Dumnezeu, atât de necesară mijlocirii, este compasiunea noastră personală și ideile noastre preconcepute. Identificarea cu Dumnezeu este cheia mijlocirii, și ori de câte ori încetăm să ne identificăm cu El, este din pricina compasiunii noastre faţă de alţii, nu din pricina păcatului. Sunt mici șansele ca păcatul să se amestece în relaţia noastră de mijlocire cu Dumnezeu, însă compasiunea va face asta. Compasiunea faţă de noi înșine sau faţă de alţii ne determină să spunem: „Nu voi îngădui să se întâmple lucrul cutare.” Și numaidecât am ieșit din acea legătură vitală cu Dumnezeu.
Mijlocirea vitală nu îţi lasă nici timpul, nici tendinţa de a te ruga pentru „tristul și bietul de tine”. Nu trebuie să te lupţi să nu te mai gândești la tine, căci gândurile la propria persoană nici măcar nu sunt prezente în mintea ta. Ești identificat pe de-a-ntregul cu interesul și preocuparea lui Dumnezeu faţă de viaţa altora. Dumnezeu ne dăruiește discernământ cu privire la viaţa altora ca să ne cheme să mijlocim pentru ei, și niciodată ca să găsim vreun defect la ei.
4 MAI
Mijlocire substitutivă
„...avem îndrăzneala să intrăm în Locul Preasfânt prin sângele lui Isus...” (Evrei 10:19, NKJV).
Ai grijă să nu crezi că mijlocirea înseamnă a ne aduce compasiunea și preocupările personale în
prezenţa lui Dumnezeu, având pretenţia mai apoi ca El să ne împlinească aceste cereri. Faptul că
putem să venim înaintea lui Dumnezeu se datorează în întregime identificării substitutive a
108