Page 206 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 206

rătăcitoare. Marea bătălie în rugăciunea particulară constă în depășirea acestei probleme a minţii noastre leneșe și rătăcitoare. Trebuie să învăţăm să ne disciplinăm mintea și să ne concentrăm asupra unei rugăciuni voite și deliberate.
Trebuie să avem un loc de rugăciune ales cu grijă, însă de îndată ce ajungem acolo, începe această pacoste a gândurilor rătăcitoare, când începem să ne spunem: „Trebuie făcut cutare lucru, și trebuie să-l fac astăzi.” Isus spune că trebuie să închidem ușa. Să avem un timp de liniște tainică înaintea lui Dumnezeu înseamnă să închidem în mod voit ușa sentimentelor noastre și să ne aducem aminte de El. Dumnezeu este în ascuns, și El ne vede din „locul ascuns” – El nu ne vede așa cum ne văd alţi oameni sau așa cum ne vedem noi înșine. Atunci când trăim cu adevărat „în locul ascuns”, nu mai este cu putinţă să ne îndoim de Dumnezeu. Devenim mai siguri de El decât de oricine altcineva și de orice altceva. Intră în „locul ascuns”, și vei descoperi că Dumnezeu a fost chiar în mijlocul împrejurărilor tale de zi cu zi. Deprinde-te să Îl implici pe Dumnezeu în orice aspect din viaţa ta. Dacă nu vei învăţa să deschizi ușa vieţii tale pe deplin, lăsându-L pe Dumnezeu în viaţa ta din prima clipă a fiecărei noi zile, vei acţiona la nivelul greșit pe tot parcursul zilei. Însă dacă vei deschide larg ușa vieţii tale și te vei ruga „Tatălui tău care este în locul ascuns”, orice lucru public din viaţa ta va purta amprenta trainică a prezenţei lui Dumnezeu.
24 AUGUST
Cercetarea spirituală
„Cine este omul acela dintre voi care, dacă-i cere fiul său o pâine, să-i dea o piatră?” (Matei 7:9).
Pilda pe care a folosit-o Domnul nostru aici pentru rugăciune este cea a unui copil bun care cere ceva bun. Noi vorbim despre rugăciune ca și cum Dumnezeu ne-ar auzi oricare este relaţia noastră cu El (vezi Matei 5:45). Să nu spui niciodată că nu este voia lui Dumnezeu să îţi dea ceea ce Îi ceri. Să nu obosești și să te dai bătut, ci află motivul pentru care nu ai primit; crește intensitatea cercetării tale și analizează dovezile. Ai o relaţie bună cu soţul sau soţia ta, cu copiii tăi și cu colegii tăi de școală? Ești tu un „copil bun” în aceste relaţii? Trebuie să Îi spui tu Domnului: „Am fost irascibil și supărat, dar tot vreau binecuvântări duhovnicești”? Nu vei putea să le primești și va trebui să te descurci fără ele până când vei avea atitudinea unui „copil bun”.
Noi confundăm sfidarea cu devotamentul, certându-ne cu Dumnezeu în loc să ne predăm
Lui. Refuzăm să ne uităm la dovezile care arată clar unde am greșit. I-am cerut lui Dumnezeu să îmi
206


























































































   204   205   206   207   208