Page 227 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 227
slava Sa. Pentru tine, a face anumite lucruri ar însemna să apară în viaţa ta vicleșugul în vederea unui alt scop decât ceea ce este cel mai nobil și mai bun, ceea ce ar amorţi motivaţia pe care ţi-a dat-o Dumnezeu. Mulţi oameni au dat înapoi pentru că le este teamă să privească lucrurile din perspectiva lui Dumnezeu. Cea mai mare criză spirituală apare atunci când un om trebuie să pășească în credinţa sa dincolo de convingerile pe care le-a acceptat deja.
16 SEPTEMBRIE
Rugăciunea înălţată lui Dumnezeu în ascuns
„Ci tu, când te rogi, intră în odăiţa ta, încuie-ţi ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns...”
(Matei 6:6).
Ideea principală în domeniul religiei este următoarea: ţine-ţi privirea îndreptată spre Dumnezeu, nu spre oameni. Motivaţia ta nu ar trebui să fie dorinţa de a fi cunoscut ca un om al rugăciunii. Caută-ţi un loc tainic în care să te rogi, unde nimeni nici măcar să nu știe că te rogi, închide ușa și vorbește cu Dumnezeu în ascuns. Să nu ai nicio altă motivaţie decât aceea de a-L cunoaște pe Tatăl tău din cer. Este imposibil să duci o viaţă de ucenic fără să ai momente categorice de rugăciune în ascuns.
„Când vă rugaţi, să nu bolborosiţi aceleași vorbe...” (6:7). Dumnezeu nu ne aude pentru că ne rugăm cu toată inima – El ne aude doar în baza răscumpărării. Dumnezeu nu este niciodată impresionat de sinceritatea noastră. Rugăciunea nu înseamnă doar să primești lucruri de la Dumnezeu – acesta este doar tipul cel mai elementar de rugăciune. Rugăciunea înseamnă să vii într-o părtășie și o unitate desăvârșite cu Dumnezeu. Dacă Fiul lui Dumnezeu a luat chip în noi prin procesul regenerării (vezi Galateni 4:19), atunci El va trece dincolo de raţiunea noastră și ne va schimba atitudinea cu privire la lucrurile pentru care ne rugăm.
„Căci oricine cere capătă...” (Matei 7:8). Noi ne rugăm aberaţii religioase fără ca măcar să implicăm voinţa noastră, iar apoi spunem că Dumnezeu nu ne-a răspuns – însă în realitate nici măcar nu am cerut ceva. Isus a spus: „...cereţi orice veţi vrea...” (Ioan 15:7). A cere înseamnă că trebuie să fie implicată voinţa noastră. Ori de câte ori Isus vorbea despre rugăciune, El vorbea cu simplitatea unui copil. Apoi noi răspundem cu atitudinea noastră critică, spunând: „Da, dar chiar și Isus a spus că trebuie să cerem.” Nu uita însă că trebuie să Îi cerem lui Dumnezeu lucruri care să fie
în armonie cu Dumnezeul revelat de Isus Hristos.
227