Page 63 - Ce am mai bun pentru Cel PreaInalt
P. 63

deveni folositor lui Dumnezeu sunt lucruri care nu ar trebui să fie vreodată nici măcar luate în considerare în predarea adevărată faţă de Dumnezeu. O adevărată predare totală este o preferinţă personală supremă pentru Isus Hristos Însuși.
Unde este plasat Isus Hristos atunci când avem o frământare cu privire la relaţiile noastre naturale? Cei mai mulţi dintre noi Îl vom părăsi cu următoarea scuză: „Da, Doamne, Te-am auzit chemându-mă, dar familia mea are nevoie de mine și am și eu propriile interese. Pur și simplu nu pot să merg mai departe” (vezi Luca 9:57–62). „Atunci – spune Isus – nu poţi fi ucenicul Meu” (vezi Luca 14:26–33).
Adevărata predare întotdeauna va trece întotdeauna dincolo de limitele devotamentului natural. Dacă vom fi dispuși să renunţăm la toate, Dumnezeu Se va dărui pe Sine ca să îi ia în braţul Său pe toţi cei din jurul nostru și Se va îngriji de nevoile lor, care au fost create în urma predării noastre. Ia aminte ca nu cumva predarea ta faţă de Dumnezeu să fie mai puţin de o predare totală. Cei mai mulţi dintre noi avem doar o viziune cu privire la ceea ce înseamnă cu adevărat lucrul acesta, dar nu l-am experimentat niciodată cu adevărat.
13 MARTIE
Dăruirea totală a lui Dumnezeu faţă de noi
„Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, că a dat...” (Ioan 3:16).
Mântuirea nu înseamnă doar izbăvire de păcat sau experienţa sfinţeniei personale. Mântuirea care vine de la Dumnezeu înseamnă să fiu izbăvit întru totul de mine însumi și să fiu așezat într-o unire perfectă cu El. Când mă gândesc la experienţa mântuirii mele, mă gândesc la faptul că am fost izbăvit de păcat și că am dobândit o sfinţenie personală. Însă mântuirea înseamnă mult mai mult decât atât! Înseamnă că Duhul lui Dumnezeu m-a adus într-o relaţie strânsă cu adevărata Persoană a lui Dumnezeu Însuși. Și pe măsură ce mă cufund într-o predare totală faţă de Dumnezeu, devin fascinat de ceva infinit mai măreţ decât mine însumi.
A spune că suntem chemaţi să predicăm sfinţenia sau sfinţirea înseamnă a pierde din vedere lucrul esenţial. Noi suntem chemaţi să Îl proclamăm pe Isus Hristos (vezi 1 Corinteni 2:2). Faptul că El ne mântuiește din păcat și ne face sfinţi este de fapt o parte a efectului dăruirii Sale minunate și totale faţă de noi.
Dacă suntem predaţi cu adevărat, nu vom fi niciodată conștienţi de eforturile noastre de a
63

























































































   61   62   63   64   65