Page 9 - MEDIA MONITORING JULY 20TH, 2018
P. 9
22
Regio
Caricom wil
versnelling
van CSME
Van onze redactie
Montego Bay - De regeringshoofden van de Caricom zijn het erover eens dat uitvoering van de werking van de interne markt en economie (CSME) moet worden ver- sneld.
Antilliaans Dagblad Vrijdag 20 juli 2018
Zo meldt La Chispa. Op de 39e top van de regeringsleiders van de Caricom, onlangs gehou- den in Montego Bay op Jamaica, is een protocol aangenomen die de rechten van personen die naar een ander land reizen in het kader van het vrij verkeer van bekwaamheden waarborgt. Het protocol omvat ook de vrou- wen en naasten van personen die naar een ander land verhui- zen. De regeringshoofden be- schouwden dit als een belangrij-
Kind in
Venezuela
doodgeschoten
Van onze redactie
Caracas - In Ciudad Guayana, een stad in het zuiden van Vene- zuela, is een dertienjarig kind neergeschoten door de politie tij- dens een betoging. Het kind is later overleden aan zijn verwon- dingen, zo melden de lokale autoriteiten. Zo meldt Het Laat- ste Nieuws. Vier officieren van de politie van de staat Bolívar zijn opgepakt omdat ze het vuur heb- ben geopend op de menigte tij- dens de betoging. Bewoners wa- ren in Ciudad Guayana massaal op straat gekomen om te beto-
ke historische stap die een groter gebruik van het vrije verkeer van vaardigheden zou bevorderen, aangezien dit het comfortniveau voor gezinnen waarborgt. Ze hebben ook meer aandacht be- steed aan hoe ondersteunende maatregelen te creëren voor een concurrerende gezamenlijke markt.
Deze omvatten een beleg- gingsbeleid en investeringscode, een stimuleringsregime, een ge- ïntegreerde kapitaalmarkt en te
Regeringshoofden bij de vergadering van Caricom in Montego Bay op Jamaica.
beginnen met de modelwetge- ving voor effecten. Zij hebben de Raad voor Financiën en Plan- ning gevolmachtigd om deze in- strumenten in de loop van het jaar af te ronden en tegen juli 2019 in te voeren.
Als erkenning voor de nood- zaak om zich op de CSME te blijven concentreren, zijn de re- geringshoofden overeengeko- men dat er in november 2018 in
Trinidad & Tobago een speciale vergadering over deze kwestie zal worden gehouden.
Ze waren het er ook over eens dat het eerste subcomité van de
CSME driemaandelijks bijeen zal komen om het implementa- tieproces te begeleiden en te sti- muleren. De eerste bijeenkomst zou in september 2018 zijn.
Advertentie
EXECUTORIALE VERKOOP
Op dinsdag 21 augustus 2018 des voormiddags op of omstreeks tien uur (10.00 uur a.m.) zal ten overstaan van notaris mr. E. Steenbaar, haar waarnemer of opvolger, te haren kantore aan de Kaya Flamboyan 14A, alhier, de executoriale openbare verkoop als bedoeld in artikel 3:268 van het Burgerlijk Wetboek worden gehouden van:
het tot zesentwintig september tweeduizend drieëntwintig lopend recht van erfpacht op een perceel grond, gelegen in het tweede district van Curaçao te “SUFFISANT”, ter grootte van eenhonderd zesentachtig vierkante meter (186m2), nader omschreven in meetbrief nummer 654 van negentienhonderd tweeënzestig, met het daarop gebouwde plaatselijk bekend als Dommelstraat 4.
Tot 14 dagen vóór de verkoopdatum kunnen onderhandse schriftelijke biedingen worden gericht aan het adres van voornoemde notaris. Biedingen zullen worden behandeld overeenkomstig het bepaalde in artikel 3:268 van het Burgerlijk Wetboek zonder dat echter de executant gehouden is op een bieding in te gaan.
De veilingsvoorwaarden zullen 8 dagen vóór de verkoopdatum ter inzage liggen ten kantore van voornoemde notaris.
Deze voorwaarden houden onder meer in dat iedere bieder zich dient te identificeren en dat van iedere bieder gevorderd kan worden dat hij ter nakoming van zijn bod en verdere verplichtingen, een bankgarantie stelt ten belope van de geboden koopsom vermeerderd met de veilingskosten of van de inzetsom vermeerderd met de veilingskosten.
Deze veiling zal plaatsvinden bij opbod en vervolgens bij afmijning (afslag) in één zitting.
Het minimum bod dat verlangd wordt is: NAf.72.000,--.
De executant behoudt zich het recht voor om zonder opgave van redenen de veiling aan- of op te houden, dan wel op een nader door hem te bepalen tijdstip voort te zetten.
Voor nadere informatie kunt u zich wenden tot:
Notariskantoor Simon & Steenbaar
Kaya Flamboyan 14A
Curaçao
Telefoon : +599-9-7371117
Fax : +599-9-7371115
E-mail : info@simon-steenbaar.com Website : www.simon-steenbaar.com
De Venezolaanse regering zet commandotroepen in tegen betogers.
gen tegen een gebrek aan water en elektriciteit. Volgens de poli- tie vonden er ook plunderingen plaats en hadden sommige ma- nifestanten molotovcocktails ge- gooid.
In Venezuela wordt massaal betoogd tegen de slechte econo-
mische situatie. Volgens een Ve- nezolaanse ngo vonden er in de eerste jaarhelft van 2018 onge- veer 5.300 betogingen, ofwel 30 per dag, plaats. Het Zuid-Ameri- kaanse land bevindt zich al maandenlang in een ernstige economische en politieke crisis.
Democratie minder stevig dan gedacht
Van onze redactie
Bogota - Er bestaan grote zor- gen over de democratie in La- tijns-Amerika. In veel landen is het vertrouwen in de democratie gedaald. Venezuela en Nicara- gua zijn dictaturen geworden en de situatie in Brazilië is zeer ver- ontrustend. Bij verkiezingen zijn in een aantal landen rechtse of linkse populisten aan de win- nende hand. Maar de meeste de- mocratieën staan zeker niet op instorten. Latijns-Amerika leek een politiek succesverhaal, een regio waar bijna alle landen al een kwart eeuw redelijk demo- cratisch zijn. Dat moeten dus in- middels geconsolideerde en blij- vende democratieën zijn, maar deze overtuiging begint te wan- kelen. Marta Lagos, de Chileen-
se directrice van het onderzoeks- bureau dat jaarlijks op basis van enquêtes in achttien landen de Latinobarómetro publiceert, noemt de teruggang een soort onzichtbare ziekte. De landen zijn geen terminale patiënten: ,,Je ziet de ziekte niet, er zijn geen opvallende symptomen, maar als je de ziekte niet be- strijdt, zal die je uiteindelijk do- den.” Je kunt op verschillende, elkaar aanvullende, manieren bekijken hoe democratieën functioneren. Hoe verlopen ver- kiezingen, worden de uitslagen gerespecteerd en draagt de ver- liezende president of regerings- partij de macht vreedzaam over als de oppositie heeft gewon- nen? Aan die laatste democrati- sche lakmoesproef werd in veel
Latijns-Amerikaanse landen tot een kwart eeuw geleden zelden of nooit voldaan. Vanaf de jaren tachtig van de vorige eeuw, toen er in de meeste landen na de dic- taturen weer vrije verkiezingen kwamen, is in de 21 grootste lan- den (Cuba niet meegeteld) bijna 80 procent van de presidents- wisselingen (voor Jamaica en Trinidad & Tobago regerings- wisselingen na parlementsver- kiezingen) keurig verlopen. In 57 procent van deze reguliere overdrachten ging het om de- zelfde persoon of partij en in 43 procent om de oppositie. Overal heeft al minstens één reguliere overdracht aan de oppositie plaatsgevonden. In ruim 20 pro- cent van alle verkiezingen ging het om irreguliere overdrachten.