Page 46 - Demo
P. 46

פרק שני: המסר- מיתוג וחומרים שיווקיים
בפרק הקודם התעמקנו בהגדרת העסק שלנו ובערכים שהופכים אותו לאטרקטיבי לקהל היעד ועכשיו הגיע הזמן ליצור את החומרים שיהוו את הבסיס לפעילות השיווקית שלנו.
אתחיל בארבע אבחנות בסיסיות:
א. כל פעולה שיווקית, מלבד שיחת טלפון אולי, כוללת מסר ויזואלי שנוצר על ידי מעצב גרפי ומסר מילולי, שנכתב על ידי גורם בתוך העסק או על ידי איש מקצוע.
ב. כל פעולה שיווקית כוללת מסר והפצה שלו, אתר אינטרנט ברשת הוא מסר שיווקי, אך איש לא יראה אותו מבלי שנעשה פעולה של הפצת המסר, נספר עליו ללקוחות, נשלח קישור או נעשה קמפיין שיווקי שיחשוף אותו.
ג. ישנם חומרים שיווקיים המהווים חלק מההשקעה שלנו בעסק ויש חומרים שיווקיים אחרים שהם הוצאת שיווק שוטפת. לדוגמא- בניית אתר אינטרנט היא השקעה שאנו מבצעים אחת לכמה שנים ולא ניתן למדוד את התשואה הישירה שהיא יצרה ולעומת זאת, מודעות בעיתון או קמפיין בפייסבוק לקידום מבצע חג, הן הוצאות שיווק שוטפות שקל יחסית למדוד את ההצלחה שלהן באמצעות מספר העסקאות שנוצרו באמצעותן באופן
ישיר.
ד. חומרים שיווקיים נחלקים לחומרים תדמיתיים וחומרים מכירתיים
לדוגמא- שלט חוצות המציג דוגמנית מחייכת עם משקפי שמש הוא פרסום תדמיתי ולעומת זאת אותו שלט שעליו כיתוב בולט: מבצע קיץ 70% הנחה, הופך לפרסום מכירתי.
לפני שאכנס לתהליך הכנת החומרים השיווקיים, המהווים את הבסיס לפעולת ‘מכונת השיווק’, ברצוני להגדיר שלושה עקרונות פעולה בסיסיים:
א. ההשקעה בחומרים השיווקיים חייבת להיות פרופורציונאלית לתקציב השיווק השנתי כולו וחובה להשאיר תקציב פנוי לביצוע הפעולות השיווקיות השוטפות )בדגש על פעילויות מחוללות לידים או
פעולות לשימור הלקוחות הקיימים(.
ב. איכות החומרים השיווקיים חייבת להתאים לסוג העסק ולהיות מכוונת לתהליך קבלת ההחלטה של הלקוח.






















































































   44   45   46   47   48