Page 48 - LCWLIFE13-TR
P. 48
psikoloji - psychology
 Nilhan ESER Psikolog - Psychologist
 Dikkat bozukluğu yetişkinlerde, çocukluk çağında orta- ya çıkıp, doğru bir tedavi planı uygulanmadığı için de bu günlere taşınarak ya da aşırı bilgi yüklemesi dediğimiz bir duruma bağlı olarak görülebilir.
1- Etkili bir tedavinin olmadığı durumlarda genellikle ebeveynlerin bu bozukluğun zaman geçtikçe kendiliğin- den geçeceğine ilişkin inançları vardır; ama çocuk artık bir yetişkin haline geldiğinde, kendisi ve ailesinin yaşa- dığı psikolojik ve sosyal sorunlarının yanı sıra, artık buna katlanmak zorunda olmayan insanlara karşı bir sorumlu- luk hissedecektir. Aksi takdirde, sosyal izolasyon dediği- miz kişinin tamamen kendi içine dönme süreci başlar ve benlik saygısının azalması alkol bağımlılığı ya da madde kullanımı gibi çok ciddi problemler doğurabilir. Aslında, bu kişilerin zekâ düzeylerinde bir problem olmamasına rağmen dikkatsizliğin neden olduğu öğrenme güçlükleri nedeniyle hayatları alt üst olur.
WORKING PLACE AND ATTENTION DEFICIT DISORDER
Attention de cit disorder appears in childhood in adults and is brought to the present due to the fact that a prop- er treatment plan is not carried out, or it can also be seen depending on a case that we refer to information overload.
1- In cases where there is no e ective treatment, par- ents usually have a belief that this disorder will go away on its own in the process of time; but when a child becomes an adult, he or she will feel a sense of responsibility to the psycho-social and social problems experienced by him/ her and his/her family, as well as to those who no longer have to endure it. Otherwise, the process of turning com- pletely into itself of the person who we call social isolation starts and the decrease of self-esteem can cause serious problems such as alcohol addiction or substance-use. In fact, even though these people do not have a problem with their intelligence levels, their lives are upside down due to the learning disabilities caused by the lack of attention.
İŞ YERİ VE DİKKAT BOZUKLUĞU
 46
 

























































































   46   47   48   49   50